Ίδρυση Ιδιωτικών σχολών ναυτικής επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 141

 ypourgeio-limenikouΜε εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προωθούνται για υπογραφή οι κανονιστικές διατάξεις για την ίδρυση και λειτουργία Ιδιωτικών Σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ) Ειδικών Τμημάτων Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου για την αναδιάρθρωση και αναβάθμιση της παρεχόμενης ναυτικής εκπαίδευσης και αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας του Έλληνα ναυτικού, καθώς με την εφαρμογή της διευκολύνεται σημαντικά η πρόσβασή του στις εκπαιδευτικές διαδικασίες που είναι απαραίτητες τόσο για την ναυτολόγηση, όσο και για την απασχόλησή  του.

Επισημαίνεται ότι οι κανονιστικές διατάξεις που προωθούνται σήμερα για υπογραφή από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου απορρέουν από σχετικό νόμο του 2003 (ν. 3153) και μέχρι σήμερα παρέμεναν ανενεργές.

Στις διατάξεις αυτές προβλέπεται, παράλληλα, το πλήρες πλαίσιο εποπτείας των Ιδιωτικών Σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ) Ειδικών Τμημάτων Ναυτικής Εκπαίδευσης από την Ελληνική Πολιτεία, το οποίο θα αφορά στο περιεχόμενο σπουδών, τη διασφάλιση της ποιότητας, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τον υλικοτεχνικό τους εξοπλισμό.  Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη σημερινή πρωτοβουλία του κ. Βαρβιτσιώτη διαμορφώνεται η βάση του εφαρμοστικού πλαισίου για την ίδρυση και  λειτουργία ιδιωτικών σχολών που θα καλύπτουν όλο το φάσμα της ναυτικής εκπαίδευσης.

Πηγή: www.diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Χωρίς παρακρατήσεις οι προκαταβολές στις πληρωμές των νέων προγραμμάτων
Προηγούμενο άρθρο
Την ερχόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν 44 εκατ. ευρώ για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης
Μενού