Δωρεάν μαθήματα Γερμανικών για γιατρούς

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 193

iatroi11Συνεχίζονται τα Ευρωπαϊκά προγράμματα για άνεργους ιατρούς που αναζητούν θέση εργασίας στη Γερμανία. Προσφέρονται δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας σε ιατρούς που θέλουν να πάρουν ή να συνεχίσουν την ειδικότητά τους στη Γερμανία…

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Verein fuer Internationale Jugendarbeit VIJ με το Κέντρο Γερμανικής γλώσσας «Γερμανικά?…Λουϊζάκη», προσφέρονται δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας σε ιατρούς έως 30 ετών που θέλουν να πάρουν ή να συνεχίσουν την ειδικότητά τους στη Γερμανία.

Τα νοσοκομεία και ο σύλλογος VIJ διαλέγουν τους υποψήφιους γιατρούς σε συνεργασία με το Κέντρο γερμανικής γλωσσας «Γερμανικά?…Λουϊζάκη». Η διάρκεια του προγράμματος και των μαθημάτων είναι 5 μήνες και αρχίζουν άμεσα. Η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας προσφέρεται και online.

Ο σύλλογος VIJ  έχοντας 130 χρόνια εμπειρία σε μεταναστευτικά θέματα, ανέπτυξε ένα πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας των ιατρών και νοσηλευτών. Με την πρόταση που κατέθεσε στην Ευρώπη στα πλαίσια του προγράμματος “Your first EURES job”, του ανατέθηκε πανευρωπαϊκά να υποστηρίξει και να βρει θέσεις εργασίας σε άνεργους νέους, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, απόφοιτους ιατρικής, νοσηλευτικής, φυσικοθεραπευτές και άλλα επαγγέλματα του ιατρικού κλάδου Υγείας από την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

“Ο σύλλογος προετοιμάζει, συνοδεύει και υποστηρίζει άνεργους νέους και νέες που επιθυμούν να εργαστούν στη Γερμανία στον κλάδο της Υγείας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Your first EURES job. Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» το οποίο υλοποιεί με χρηματοδότηση από την ΕΕ.”, λέει στο cretalive η κ.Λουιζάκη.

Η «Πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» προσφέρει τη δυνατότητα στον συμμετέχοντα να λάβει οικονομική ενίσχυση για τη μετάβασή του στο εξωτερικό για επαγγελματική συνέντευξη, καθώς και για την εκπαίδευση (π.χ. μαθήματα γλώσσας), την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και τα έξοδα μετεγκατάστασής του.

Το γραφείο του συλλόγου στη Στουτγάρδη αναλαμβάνει να διασφαλίσει τα νόμιμα δικαιώματα του εργαζόμενου στη Γερμανία, την αξιοπιστία του εργοδότη, καθώς και να τακτοποιήσει μαζί του πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τον υποψήφιο, όπως κατοικία και μέντορες που θα του παρασταθούν στα πρώτα του βήματα.

“Μέσω του ινστιτούτου μας παραδίδονται δωρεάν μαθήματα γερμανικών Β1 επιπέδου σε ιατρούς, νοσηλευτές ή οποιονδήποτε άλλον επιθυμεί να εργαστεί στη Γερμανία”, εφόσον λάβει αρχικά το πράσινο φως, αναφέρει η κ.Λουιζάκη.

Άνεργοι νέοι και νέες με πτυχίο ιατρικής, νοσηλευτικής, φυσικοθεραπευτές και άλλα επαγγέλματα στον κλάδο Υγείας μπορούν πλέον να ενημερώνονται μέσω της κ. Λουιζάκη www.louizaki.gr, και να αποστέλλουν τα βιογραφικά τους (και το πτυχίο) στο info@louizaki.gr. Οι εγγραφές άρχισαν.

Τα προαπαιτούμενα για να συμμετέχει κανείς στο πρόγραμμα είναι: να είναι μεταξύ 18-30 ετών, να έχει την ελληνική ιθαγένεια.

Η κ. Λουιζάκη τους φέρνει σε επαφή με το σύλλογο VIJ από το γραφείο διασύνδεσης του Συλλόγου Διεθνούς Κοινωνικής Εργασίας για Νέους (Verein für Internationale Jugendarbeit VIJ) που άρχισε να λειτουργεί πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

E-Mail: vatti@vij-stuttgart.de, chasioti@vij-stuttgart.de, kousidou@vij-stuttgart.de

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ημέρα Καριέρας στις 10 Ιανουαρίου από την Emirates Αirlines στη Θεσσαλονίκη
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για πωλητές στην εταιρεία Μπουτάρη
Μενού