500 Ελληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό γίνονται «Πρεσβευτές υγείας»

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 492

talk-to-your-doctor-smallΤουλάχιστον 500 Έλληνες επιστήμονες που χαρακτηρίζονται «opinion leaders» καθώς κατέχουν κομβικές θέσεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων σε όλο τον κόσμο, «επανασυστήνουν» την Ελλάδα.

Υιοθετώντας τη περίφημη ρήση του Τζον Κένεντι, «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου», οι διεθνείς προσωπικότητες αναλαμβάνουν «πρεσβευτές υγείας» προκειμένου να προσελκύσουν κεφάλαια για τη χώρα μέσω του συνεδριακού τουρισμού. Οι επιστήμονες εντοπίστηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος ανέπτυξε μία βάση δεδομένων με τα στοιχεία τους και στη συνέχεια τούς απέστειλε σχετική πρόσκληση.

Στην επιστολή-πρόσκληση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτρης Λιντζέρης, ο ΕΟΦ τονίζει μεταξύ άλλων: «Ως πρεσβευτές υγείας έχετε τη δυνατότητα να αναδείξετε την Ελλάδα σε ιατρικό συνεδριακό προορισμό. Στη μεγάλη αυτή πρόκληση, στη μεγάλη ευκαιρία θέλουμε να είστε πρωταγωνιστές». Και καλεί τους Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό να καταθέτουν τις ειδικές γνώσεις, τις επιστημονικές εργασίες και ιατρικές έρευνες, ενισχύοντας τον τόπο τους, αλλά και το εγχώριο επιστημονικό δυναμικό. «Θα ήταν τιμή για την Ελλάδα η ανταπόκρισή σας.

Θα ήταν ακόμη μια προσφορά στην επιστήμη που πιστά υπηρετείτε», καταλήγει ο ΕΟΦ. Οι επιστήμονες έχουν ήδη αποδεχτεί την πρόταση του ΕΟΦ ενώ συγκροτήθηκε Διεθνής Επιστημονική Επιτροπή, προσέλκυσης Συνεδρίων από το Εξωτερικό στην Ελλάδα. Στην επιτροπή συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες στον χώρο της Υγείας τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Η κ. Ελένη Σωτηροπούλου, συντονίστρια της Επιτροπής, μιλώντας στην «ΗτΣ» αποκάλυψε ότι η ιδέα για τον εντοπισμό και την καταγραφή των Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού «γεννήθηκε» το 2012 όταν ένας «Έλληνας επιστήμονας, τρίτης γενιάς, από το Ισραήλ απευθύνθηκε στον ΕΟΦ και ζήτησε με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει την πατρίδα του». Ανέφερε ότι είναι καθηγητής Ουρολογίας και θέλει να κάνει ένα συνέδριο στη χώρα του αλλά όλοι τον αποτρέπουν λέγοντάς του: «δεν βγάζεις άκρη εκεί».

Το συνέδριο έγινε και δειλά – δειλά άρχισε να αναπτύσσεται η ιδέα, ενώ μόλις τον περασμένο Απρίλιο δημιουργήθηκε η βάση δεδομένων με τους επιστήμονες του εξωτερικού. Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται ήδη 500 κορυφαίοι επιστήμονες, ενώ ο εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων «opinion leaders» παγκοσμίως ανέρχεται σε πενταψήφιο αριθμό!

Ο όρκος

Παράλληλα, ο ΕΟΦ έχει αποστείλει σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού μελοποιημένο τον Όρκο του Ιπποκράτη σε δύο εκδόσεις, σε ελληνική και αγγλική γλώσσα, που αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά brand name της χώρας. Πριν από λίγες μέρες (Τετάρτη 17/12) μάλιστα οι επιστήμονες συναντήθηκαν στην Αθήνα για να οργανώσουν τη δράση τους ώστε το 2015 να διενεργηθεί Παγκόσμιο Συνέδριο στη χώρα μας, ενώ μόλις τη περασμένη Δευτέρα έγινε το πρώτο βήμα για τη συνεργασία Ελλάδας – Κίνας σε θέματα προώθησης συνεδριακού ιατρικού τουρισμού προβάλλοντας τις δύο αρχαιότερες ιατρικές σχολές.

Σύμφωνα με την πρόεδρο Εθνικού Κέντρου Γενετικής, Διατροφής και Υγείας στην Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ κ. Α. Σιμοπούλου οι «τοπ» επιστήμονες τουλάχιστον στον τομέα της Γενετικής, της Ενδοκρινολογίας και της Επιδημιολογίας είναι ελληνικής καταγωγής. Όπως είπε, οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό και μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια του ΕΟΦ.

Ο καθηγητής Καρδιολογίας στο Imperial College London, Π. Νιχογιαννόπουλος, δήλωσε ότι η «Ελλάδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα brands που δεν έχει προβληθεί». Όπως τόνισε, μέσα σε λίγους μήνες μετατράπηκε από «μητέρα της Ευρώπης» σε «απατεώνα της Ευρώπης» και υπογράμμισε την αδυναμία της χώρας να διατηρήσει σταθερό το λογότυπό της. «Αλλάζουμε τα logo σαν πουκάμισα. Τα δυνατά brand που όλοι γνωρίζουμε δεν έχουν αλλάξει ποτέ!», είπε, και πρόσθεσε ότι «όσο το αλλάζεις τόσο πιο αδύνατο το κάνεις». Ο καθηγητής τόνισε επίσης ότι το πιο σημαντικό εξαγώγιμο «προϊόν» της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια είναι ο Έλληνας γιατρός.

Αναφερόμενος στη συμβολή των Ελλήνων επιστημόνων, ο κ. Χρ. Γεώργιος, καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ και επικεφαλής της Έδρας UNESCO Εφηβικής Υγείας & Ιατρικής, ανέφερε ότι η αποδοτικότητά τους είναι 30 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τον αριθμό τους! Εκτίμησε ότι ανάλογη μπορεί να είναι η συμβολή τους στην εθνικό στόχο για αύξηση των εσόδων μέσω του συνεδριακού τουρισμού, ενώ ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Γενεύης κ. Μ. Δερμιτζάκης πρότεινε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα (το Κέντρο του Έλληνα Επιστήμονα) που θα αποτελέσει την έδρα όλων των Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Ο καθηγητής μίλησε για τις ευκαιρίες που αναζητούν οι ομογενείς για να βοηθήσουν τη χώρα τους αλλά και τη δυσπιστία ακόμη και τα εμπόδια που συναντούν και δεν επιτρέπουν τη δραστηριοποίησή τους.

Για τη «μάχη» που έδωσε τα τελευταία 4 χρόνια για να πετύχει τελικά να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο το Παγκόσμιο Συνέδριο Υπέρτασης (με 5.230 συνέδρους) μίλησε ο κ. Αθ. Μανώλης, Συντονιστής Διευθυντής καρδιολογικής κλινικής «Ασκληπιείο Βούλας», μέλος Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης. Εντύπωση έκανε η αποκάλυψη για την «τρικλοποδιά» που επιχείρησε να βάλει στην προσπάθεια Ελληνική Ιατρική Εταιρία αποστέλλοντας επιστολή στην αρμόδια επιτροπή (θα αποφάσιζε τον συνεδριακό προορισμό) ότι δεν υποστηρίζει την ελληνική συμμετοχή! «Δυστυχώς η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια βασίσθηκε σε μεμονωμένες προσπάθειες λίγων ανθρώπων ή οργανισμών, οι οποίοι χωρίς καμία βοήθεια από κρατικούς φορείς, καμία συντονισμένη προσπάθεια, πέτυχαν να φέρουν μεγάλα διεθνή συνέδρια στη χώρα μας», σημείωσε.

Ο κ. Χ. Γαβράς, καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και ο κ. Ν. Γεωργόπουλος Αν. καθηγητής Ενδοκρινολογίας Πανεπιστήμιο Πατρών – ΠΓΝ Πατρών, εξέφρασαν τη διαθεσιμότητά τους στην προσπάθεια του ΕΟΦ και πρόθυμοι να αναλάβουν δράση.

Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη υποστήριξε ότι ο Συνεδριακός Ιατρικός Τουρισμός θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον ελληνικό τουρισμό, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου τουριστικού προϊόντος, με έμφαση στην ποιότητα και το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι η ανάπτυξη ενός οργανωμένου δικτύου για το Συνεδριακό Τουρισμό, με Μητροπολιτικά Κέντρα και άρτιες περιφερειακές εγκαταστάσεις, οι οποίες υπάρχουν ήδη, βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας Εθνικής Τουριστικής Στρατηγικής. Ο Συνεδριακός Τουρισμός -πρόσθεσε- καλύπτει το 3%-4% του αριθμού των αφίξεων ξένων τουριστών διεθνώς και το 6%-7% της συνολικής ροής τουριστικού συναλλάγματος. Κάθε σύνεδρος υπολογίζεται ότι δαπανά 5-7 φορές περισσότερα χρήματα από έναν κοινό επισκέπτη, είπε η υπουργός Τουρισμού.

Σημείωσε ακόμη ότι ο Συνεδριακός Τουρισμός αποτελεί βαρόμετρο και αποδεικνύει πόσο ασφαλής τουριστικά είναι μια χώρα. «Συνέδρια δεν διεξάγονται όπου υπάρχει αστάθεια», τόνισε χαρακτηριστικά. Τέλος η υπουργός τόνισε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού, μεταξύ άλλων, βρίσκεται ο κεντρικός συντονισμός της προσπάθειας σε εθνικό επίπεδο αλλά και η συνεργασία με επιστημονικούς και τουριστικούς φορείς του εξωτερικού, και με ομογενείς επιστήμονες που μπορούν να καταστούν πρεσβευτές της προσπάθειας υλοποίησης μιας κοινής στρατηγικής.

Γεώργιος Π. Χρούσος
Eίναι καθηγητής και Διευθυντής της Πρώτης Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2010 κατέχει την Έδρα της UNESCO στην Εφηβική Ιατρική (UNESCO Chair on Adolescent Health Care) του ίδιου Πανεπιστημίου. Είναι Master (Διδάσκαλος) του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρών (American College of Physicians) και του Αμερικανικoύ Κολεγίου Ενδοκρινολογίας (American College of Endocrinology) και Εταίρος (Fellow) του Βασιλικού Κολεγίου Ιατρών της Μεγάλης Βρετανίας (Royal College of Physicians, London, UK).

Μανώλης Δερμιτζάκης
Eίναι τακτικός καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Γενεύης από το 2009. Είναι επίσης μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Γενετικής και Γονιδιοματικής της Γενεύης (iGE3) και συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Η έρευνά του εστιάζεται στην ανάλυση ποικιλομορφίας του DNA στον άνθρωπο και πως αυτή η ποικιλομορφία σχετίζεται με ασθένειες και αλλά ποσοτικά χαρακτηριστικά. Από το 2014 είναι μέλος του οργανισμού EMBO και έχει ονομαστεί ως «Highly Cited Researcher» από το ISI.

Χαράλαμπος Γαβράς
Εισήχθη το 1956 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1965 άρχισε εξειδίκευση στη νεφρολογία στο Ιπποκράτειο, που μόλις τότε είχε εγκαταστήσει τον πρώτο τεχνητό νεφρό για αιμοδιάλυση.

Το 1968, έφυγε για τη Σκοτία, αρχικά υπότροφος του Βρετανικού Συμβουλίου και στη συνέχεια ως μέλος του ιατρικού, διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γλασκόβης. Το 1975 έγινε Associate Professor of Medicine στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και σε τρία χρόνια προήχθη σε Full Professorship.

Άρτεμις Σιμοπούλου
Eίναι ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Γενετικής, Διατροφής και Υγείας στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Η Δρ. Σιμοπούλου ήταν ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας για τη Μελέτη των Λιπαρών Οξέων και των Λιπιδίων (International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids ? ISSFAL) .

Είναι πιστοποιημένη από την Αμερικανική Επιτροπή της Παιδιατρικής και είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, της Εταιρείας για την Παιδιατρική Έρευνα, της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας, της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, του Αμερικανικού Ινστιτούτου Διατροφής.

Πέτρος Νιχογιαννόπουλος
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου το 1979. Απέκτησε την ειδικότητα της Καρδιολογίας στο Hammersmith Hospital (1984-88), όπου και έγινε Λέκτορας 1988-1991και στη συνέχεια Senior Lecturer and Honorary Consultant Cardiologist το 1991. Το 2006 πήρε τον τίτλο του Καθηγητή Καρδιολογίας στο Imperial College London and the Hammersmith Hospital. Το 2014 εκλέχθηκε Καθηγητής Καρδιολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική.

Αχιλλέας Γραβάνης
Καθηγητής Φαρμακολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιου Κρήτης, Ερευνητής Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας/Βιοτεχνολογίας, Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΜΒΒ-ΙΤΕ). Συνεργαζόμενος Ερευνητής, Dept. of Neurology/Neuroscience Harvard Medical School. Διδακτορική Διατριβή στη Φαρμακολογία, Παν/μιο Pierre Marie Curie Paris 6 (1983). Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Ιατρική Σχολή Mount Sinai Νέας Υόρκης (1983-1986).

Γρηγόρης Θ. Γεροτζιάφας
Αν. καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie (Paris VI) και υπεύθυνος του Τμήματος Αιμόστασης – Θρόμβωσης – Αντιθρομβωτικής Θεραπείας του Τμήματος Βιολογικής Αιματολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Tenon. Ο Γ. Θ. Γεροτζιάφας είναι υπεύθυνος τακτικού εξωτερικού ιατρείου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Tenon, που εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση θρομβωτικών και αιμορραγικών διαταραχών σε ασθενείς με καρκίνο. Ο Γ. Θ. Γεροτζιάφας συντονίζει την ερευνητική ομάδα Θρόμβωση και Καρκίνος INSERM U938.

Απόστολος Π. Γεωργόπουλος
Καθηγητής Νευροεπιστημών, Πανεπιστημίου The Johns Hopkins University, School of Medicine Καθηγητής Νευροεπιστημών, Φυσιολογίας, Νευρολογίας, Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Μινεσότα ΗΠΑ. Προϋπηρεσία: Καθηγητής Νευροεπιστημών & Φυσιολογίας Πανεπιστήμιο The Johns Hopkins, Πανεπιστήμιο Μινεσότα.

Αθανάσιος Ι. Μανώλης M.D., FESC, FACC, FAHA
Είναι Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Ασκληπιείου Βούλας, Επ. Καθηγητής Υπέρτασης Πανεπιστημίου Βοστόνης, ΗΠΑ και Καθηγητής Καρδιολογίας, Πανεπιστημίου Emory, Atlanta, ΗΠΑ. Έχει λάβει διεθνείς Τιμητικές Θέσεις: Π. Πρόεδρος Μεσογειακής Καρδιολογικής Καρδιοχειρουργικής Εταιρείας, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης, Π. Πρόεδρος Ομάδας Εργασίας «Υπέρταση και Καρδιά» της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνεδρίου Υπέρτασης, Αθήνα 2014.

Πάνος Ε. Βάρδας MD, PhD
Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μετεκπαιδεύτηκε στην Εσωτερική Παθολογία και Καρδιολογία στην Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίσης διδάκτορας (Ph.D) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Charing Cross/Westminster Medical School). Εργάστηκε και μετεκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο Westminster στο Λονδίνο (1985-1989) και εκπόνησε PhD στην κλινική Ηλεκτροφυσιολογία στο Λονδίνο. Από το έτος 1990 και έπειτα διευθύνει την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης.

Η Διεθνής Επιστημονική Επιτροπή

Αλεβιζόπουλος Γεώργιος, καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, ΓΟΝΚ «Οι Άγιοι Ανάργυροι»

Βαδαλούκα Αθηνά, Αν. καθηγήτρια Αναισθησιολογίας – θεραπείας Πόνου – Παρηγορητικής φροντίδας – Δ/ντρια Aναισθησιολογικής κλινικής – ΠΓΝΑ «Αρεταίειο»

Βαδικόλιας Κωνσταντίνος, Αν. Καθηγητής Νευρολογίας Δ.Π.Θ.-Νευρολογική κλινική Π.Ν.Α – πρόεδρος Νευρολογικής Εταιρείας

Βάρδας Παναγιώτης, καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης- Δ/ντής Πανεπιστημιακής καρδιολογικής κλινικής- π. πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας

Γαβράς Χαράλαμπος, καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης – Διευθυντής του Τμήματος Υπέρτασης και Αθηροσκλήρωσης στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ

Βλασερός Ιωάννης, Καρδιολόγος Δ/ντής Καρδιολογικής κλινικής ΠΓΝ «Ιπποκράτειο»

Γεωργόπουλος Νεοκλής Αν. καθηγητής Ενδοκρινολογίας Πανεπιστήμιο Πατρών

Γκράτσιου Χριστίνα, Αν. καθηγήτρια Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Δ/ντρια Μονάδας Νοσημάτων Θώρακος «Ευγενίδιο» Θεραπευτήριο-Μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Γεροτζιάφας Γρηγόρης, Αν. καθηγητής Αιματολογίας, University Pierre Marie Curie Paris VI

Γραβάνης Αχιλλέας, καθηγητής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης – ερευνητής στο Ίδρυμα Έρευνας & Τεχνολογίας – συν/ζόμενος καθηγητής University Harvard

Γώγος Χαράλαμπος καθηγητής Παθολογίας ? Λοιμωξιολόγος Πανεπιστημίου Πατρών

Ζαμπούλης Χρύσανθος, ομότιμος καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ

Ζώρας Οδυσσέας, καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης

Καλαγκός Αυξέντιος, Καρδιοχειρουργός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης – Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Καρδιο/θωρακοχειρουργικής και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ορθοδοξίας στη Γενεύη

Kαραγεωργίου Κλημεντίνη, Νευρολόγος Διευθύντρια Νευρολογικής κλινικής Θεραπευτηρίου «Ιατρικό Αθηνών» – μέλος της American Nneurological Aassociation

Κοσμίδης Παρασκευάς, Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθυντής της Β’ Παθολογικής – Ογκολογικής κλινικής Θεραπευτηρίου «Υγεία»

Κούβελας Δημήτρης, καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας Α.Π.Θ Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Kragujevac Σερβίας – Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας Γερμανίας

Κωδούνης Aντώνιος, Νευρολόγος – Δ/ντής Νευρολογικής κλινικής Γ. Ν. Αεροπορίας, Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Νευροφυσιολογίας

Kωνσταντινίδης Kων/νος , Δ/ντής Γενικής Βαριατρικής -Λαπαροσκοπικής & Ρομποτικής Χειρουργικής κλινικής θεραπευτηρίου «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών» – πρόεδρος Εταιρείας Ρομποτικής χειρουργικής ΝΑ Ευρώπης

Λινός Δημήτρης, καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ , Consultant in Surgery Massachusetts General Hospital – Lecturerin Surgery Harvard Medical School

Μανώλης Αθανάσιος, Συν/στής Δ/ντής καρδιολογικής κλινικής – Νοσ. «Ασκληπιείο Βούλας» μέλος Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης – Adj. Assistant professor of Hypertension Boston University USA- Adj. Assistant professor of Cardiology Emory University Atlanta USA

Μάρκου Κωνσταντίνος, καθηγητής Ενδοκρινολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

Μιχάλης Λάμπρος, καθηγητής καρδιολογίας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ντάγγας Γεώργιος, καθηγητής Καρδιολογίας και Αγγειοχειρουργικής Ιατρικού Κέντρου Μάουντ Σινάι Νέας Υόρκης, πρόεδρος Δ.Σ.Ε. Παγκόσμιου Ιατροβιολογικού Συνδέσμου

Νταλέκος Γεώργιος, Καθηγητής Παθολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Οικονόμου Μαρίνα, επίκουρος καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Δ/ντρια ΕΣΥ – Ν.Α. « Αιγινήτειο»’

Παλλίκαρης Ιωάννης, ομότιμος καθηγητής Οφθαλμολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Παπαδόπουλος Διαμαντής, αναπληρωτής καθηγητής Δερματολογίας, Εmory University Atlanta Georgia

Παπαθεοδωρίδης Γεώργιος, καθηγητής Γαστρεντερολογίας ΕΚΠΑ

Παπαστεφάνου Σωτήρης, Ορθοπεδικός- Χειρουργός Σπονδυλικής στήλης, Θεραπευτήριο «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών»

Πατάκα – Αργυροπούλου Παρασκευή, καθηγήτρια Πνευμονολογίας ? Αντιπρύτανης ΑΠΘ

Παυλάκης Γεώργιος, Human Retrovirus Section Vaccine Branch Center for Cancer Research National Cancer Institute Frederick, MD

Πνευματικός Σπύρος, Χειρουργός Σπονδυλικής στήλης , Διευθυντής ΕΣΥ Νοσ. «ΚΑΤ»

Σκουτέλης Αθανάσιος, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολόγος ΕΚΠΑ – Δ/ντής ΕΣΥ ? Π. ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»

Συρίγος Kων/νος καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας ΕΚΠΑ – Διευθυντής Παθολογικής – Ογκολογικής κλινικής ΓΝΝΘΑ «Σωτηρία»

Στράντζαλης Γεώργιος, Α. καθηγητής Νευροχειρουργικής ΕΚΠΑ – Δ/ντής Νευροχειρουργικής κλινικής Π.Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός».

Τσαγκαράκης Στυλιανός, Ενδοκρινολόγος Συν/στής Δ/ντής ΕΣΥ, ΠΓΝΑ «Ευαγγελισμός»

Τσουμάκας Κων/νος, καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ ? Συν/στής Δντής Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» πρόεδρος Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού

Φιλιππάτος Γεράσιμος, A.καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ , υπεύθυνος Μονάδας Καρδιακής Ανεπάρκειας Καρδιολογικής κλινικής Π.Γ.Ν. «Αττικόν» Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιακής Ανεπάρκειας

Xριστόπουλος Arthur, Καθηγητής Φαρμακολογίας Τμήμα Φαρμακευτικής και Φαρμακευτικών Επιστημών, Monash University Australia

Χρούσος Γεώργιος, καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ , Δ/ντής A΄ Π.Παιδιατρικής κλινικής Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» Επικεφαλής της Έδρας UNESCO Εφηβικής Υγείας & Ιατρικής

Χατζηνικολάου Νικόλαος, Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος
Της Ελένης Πετροπούλου
Πηγή: Hmerisia.gr

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Καταργείται η έννοια του «επαγγελματία επενδυτή» στο ΧΑ – Απόσυρση αυτοκινήτων και το 2015
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Δήμο Νέας Ιωνίας
Μενού