Τι προβλέπει ο νέος νόμος για τις ρυθμίσεις των δανείων των ΔΕΥΑ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 121

pm_neroΡυθμίζονται εκ νέου, με κατάργηση κάθε προηγούμενης σχετικής ρύθμισης και τη δυνατότητα να εξοφληθούν από κάθε είδους έσοδά τους, οι ανεξόφλητες οφειλές των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), που προέρχονται από δευτερεύουσες συμβάσεις χρηματοδότησης με το Ελληνικό Δημόσιο για συναφθέντα δάνεια με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και βεβαιώθηκαν στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με διατάξεις του πολυσέλιδου νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας», το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ακόμη, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2011, απαλλάσσονται από κάθε είδους φόρους, πρόστιμο και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Για τις εν λόγω οφειλές οι ΔΕΥΑ και οι νόμιμοι εκπρόσωποι αυτών είναι φορολογικά ενήμερες. Τυχόν καταλογιστικές πράξεις που έχουν εκδοθεί και μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που έχουν επιβληθεί σε βάρος των παραπάνω προσώπων ή και των επιχειρήσεων ακυρώνονται.

Τέλος, βάσει του ίδιου άρθρου προβλέπεται ότι με κοινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών καθορίζεται, ανά ΔΕΥΑ, κάθε αναγκαίο ζήτημα για την υλοποίηση των ανωτέρω.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ (άρθρο 80)

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου
Προηγούμενο άρθρο
Προθεσμίες για τέλη κυκλοφορίας ΙΧ, ΕΝΦΙΑ και διορθώσεις στο Ε9
Μενού