Δεν άλλαξε μόνο ο χρόνος. Άλλαξαν και οι φόροι. Για τους περισσότερους προς το καλύτερο.

Κοινοποιήστε το άρθρο

forologikes-300x1243-300x175“Μειώνεται η εισφορά αλληλεγγύης για τους μισθωτούς, και έτσι θα δούν μια αύξηση στις αποδοχές τους αφού θα μειωθεί η παρακράτηση του φόρου” σημείωσε στο star.gr ο φοροτεχνικός Βαγγέλης Καραγρηγορίου. Για παράδειγμα, από έναν μισθωτό του ιδιωτικού τομέα με μηνιαίο μισθό 1.500 ευρώ παρακρατείται σήμερα κάθε μήνα έκτακτη εισφορά 30 ευρώ. Από την 1η Ιανουαρίου θα τους παρακρατούνται 21 ευρώ δηλαδή θα δει μια αύξηση στις αποδοχές του κατά 9 ευρώ. Για μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ δεν θα υπάρξει κάποια διαφορά καθώς απαλλάσσονται από την εισφορά.

Πολλοί μισθωτοί θα δουν, όμως, μείωση των αποδοχών τους επειδή θα αρχίσει να τους παρακρατείται φόρος λόγω της φορολόγησης των παροχών σε είδος που λαμβάνουν από τον εργοδότη τους, όπως είναι:

η απευθείας πληρωμή παιδικού σταθμού

η πληρωμή ενοικίου

διδάκτρων ιδιωτικού σχολείου

και η παροχή εταιρικού αυτοκινήτου

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΖΙΡΟ ΕΩΣ 10.000 ΕΥΡΩ

“Από την 1η Ιανουαρίου μπορούν να απαλλαγούν από τον ΦΠΑ και όσοι το 2014 είχαν ετήσιο τζίρο έως 10.000 ευρώ” σημείωσε ο κύριος Καραγρηγορίου.

Αυτό θα διευκολύνει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν θα είναι υποχρεωμένοι ούτε να εισπράττουν αλλά ούτε και να αποδίδουν το φόρο.

ΠΑΓΩΝΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Από το νέο έτος αναστέλλεται για δυο χρόνια ο φόρος υπεραξίας στα ακίνητα ενώ στις φορολογικές δηλώσεις του νέου έτους οι φορολογούμενοι θα δουν τις αλλαγές που ισχύουν από

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 2015

Στις φορολογικές δηλώσις του νέου έτους οι φορολογούμενοι θα δουν τις αλλαγές που ισχύουν από τα εισοδήματα του 2014, όπως η φορολόγηση των αγροτών με 13% από το πρώτο ευρώ, η φορολόγηση των ενοικίων με συντελεστή 11% για τα πρώτα 12.000 ευρώ αλλά με κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου και η συγκέντρωση αποδείξεων αξίας 10% του εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *