Δυο διαγωνισμοί για τη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 175

aristoteleio_panepistimioΔύο διαγωνισμοί, ένας «μεγάλος» κι ένας «μικρός», βρίσκονται παράλληλα σε εξέλιξη για την ανάδειξη της εταιρείας που θα αναλάβει το έργο της σίτισης στη φοιτητική λέσχη του ευρισκόμενου σε προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη πρύτανη ΑΠΘ, αφού η υπάρχουσα σύμβαση λήγει στις 31 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Μακεδονία, υπενθυμίζεται ότι η παράταση της ισχύουσας σύμβασης είχε γίνει στην αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να ξεπεραστούν οι ενστάσεις που είχε θέσει το ελεγκτικό συνέδριο σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ…

Για τη συνέχιση της σίτισης αναμένονται τα αποτελέσματα του ανοικτού, δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, στον οποίο συμμετέχουν τέσσερις εταιρείες και βρίσκεται στο στάδιο της αναμονής του πορίσματος αξιολόγησης των προσφορών από τριμελή επιτροπή του ΑΠΘ. Σύμφωνα με τον κοσμήτορα της Γεωπονικής σχολής και πρόεδρο του δ.σ. της φοιτητικής λέσχης Δημήτρη Κωβαίο «τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός των ημερών». Το επόμενο στάδιο είναι η εξέταση των αποτελεσμάτων από το διοικητικό συμβούλιο της λέσχης και ακολουθεί η παραπομπή των φακέλων στο ελεγκτικό συνέδριο.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι ετήσια με δυνατότητα επέκτασης ενός δεύτερου χρόνου, δηλαδή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, και ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 5,7 εκατ. ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ) για τη σίτιση περίπου 5.750 φοιτητών με τρία γεύματα κάθε μέρα εκτός από τις επίσημες αργίες.

…ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ

Ωστόσο, όπως λέει ο κ. Κωβαίος, «εάν ο μεγάλος διαγωνισμός δεν ευοδωθεί», σε μία προσπάθεια να ξεπεραστούν τυχόν προβλήματα που προκύπτουν συνήθως από τις νομικές εμπλοκές σε σχέση με τις εταιρείες που διεκδικούν σύμβαση και να αντιμετωπιστεί η περίπτωση διακοπής της σίτισης, βρίσκεται σε εξέλιξη και η λεγόμενη μικρή εργολαβία. Αυτή έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών (με δυνατότητα παράτασης ισάριθμου χρονικού διαστήματος), τη διεκδικούν δύο ιδιωτικές εταιρείες, ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στο ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ) και αναμένεται επίσης το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης του πανεπιστημίου.

ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ

Ο κ. Κωβαίος τονίζει ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων φοιτητών που δικαιούνται σίτισης αναμένεται να ξεπεράσει τις 7.000 και για πρώτη φορά εφαρμόζεται φέτος (λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων) σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου των εισερχομένων με ένα λογισμικό πρόγραμμα αναγνώρισης του δικαιούχου έπειτα από σκανάρισμα του πάσο εισόδου του στη φοιτητική λέσχη. Σημειώνεται ότι μετά το νόμο Διαμαντοπούλου έχουν χάσει το δικαίωμα σίτισης όσοι φοιτητές έχουν συμπληρώσει τον προβλεπόμενο χρόνο φοίτησης (το γνωστό N+2), αλλά και όσοι σπουδάζουν σε δεύτερη σχολή έπειτα από κατατακτήριες εξετάσεις.

Πηγή: thestival.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Χρηματοοικονομικό τομέα
Προηγούμενο άρθρο
Ποιες συσκευές καίνε το περισσότερο ρεύμα;
Μενού