Συνεχίζονται οι αιτήσεις στο πρόγραμμα για 7.000 ανέργους «Επιταγή διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ»

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 147

ergasia23Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ  (elkedim.gr) ως πάροχοι κατάρτισης θα υλοποιήσουν το νέο πρόγραμμα που τίθεται σε εφαρμογή το επόμενο χρονικό διάστημα παρέχοντας υπηρεσίες επιδοτούμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε 7.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών.

Στόχος του νέου προγράμματος είναι η βελτίωση των προσόντων και των επαγγελματικών δεξιοτήτων αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ για τη διευκόλυνση ένταξης τους στην αγορά εργασίας και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και γενικότερα η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Στην επιταγή διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων παρέχονται σε 7.000 άνεργους, αποφοίτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών, υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης με έμφαση σε θέματα ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων καθώς και σε θέματα της αγοράς απασχόλησης, σύνταξη βιογραφικού και σε έννοιες που σχετίζονται με το περιβάλλον του «επιχειρείν» καθώς και σε δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Σκοπός της δράσης είναι η βελτίωση των προσόντων και των επαγγελματικών δεξιοτήτων αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ για τη διευκόλυνση ένταξης τους στην αγορά εργασίας και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και γενικότερα η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτής θα υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων η οποία θα περιλαμβάνει:

  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 208 ωρών.
  • Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 832 ωρών.
  • Υπηρεσίες Υποστήριξης και Συμβουλευτικής καθοδήγησης.

Τα κριτήρια επιλογής των ωφελουμένων είναι τα ακόλουθα:

  • Βαθμός Κτήσης Πτυχίου.
  • Ηλικία υποψηφίου.
  • Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή/και συζύγου (οικονομικό έτος 2014)
  • Χρόνος ανεργίας

ενώ, το σύνολο ωρών της κατάρτισης ανέρχεται στις  1.040.

Να σημειωθεί πως τόσο η θεωρητική κατάρτιση, όσο και η πρακτική άσκηση είναι επιδοτούμενη και οι ωφελούμενοι είναι άνεργοι απόφοιτοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών με ημερομηνία γέννησης από 1/1/1985 εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ.

Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε 3.120,00 ευρώ και περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης  και πρακτικής άσκησης. Συγκεκριμένα 3,175 € /ώρα ανά ωφελούμενο συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εισφορών.

 

ΕΣΠΑ Εργασία – Δημοσιογραφική Επιμέλεια : Πρέσια Ιωάννα
(ioanna_prs@hotmail.com

Μενού