Τρεις στους πέντε Ευρωπαίους μπορούν να μετατρέψουν το χόμπι τους σε κέρδος

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 142

αρχείο-λήψης-141Η Ευρώπη γίνεται μάρτυρας μια νέας εποχής βιομηχανικής επανάστασης με ενθουσιώδεις χομπίστες που μετατρέπουν το πάθος τους σε κέρδος. Ωθούμενοι από την τεχνολογική πρόοδο και την καινοτομία, μια αναδυόμενη ομάδα ταλαντούχων Ευρωπαίων μετατρέπουν τις ιδέες και το χόμπι τους σε επιχείρηση.

Σύμφωνα με την έκθεση της Visa Europe “Everyone in Business”, η οποία εστιάζει στις μικρές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, τρεις στους πέντε (61%) Ευρωπαίους έχουν ένα χόμπι ή μία ιδέα που θα μπορούσε να μετατραπεί σε κερδοφόρο εγχείρημα. Η μελέτη 18.000 ατόμων καταδεικνύει πως, από εκείνους που θα ήθελαν να κερδίζουν χρήματα από κάποιο χόμπι, σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) σχεδιάζουν να μετατρέψουν τις δευτερεύουσες δραστηριότητές τους σε πλήρη απασχόληση. Οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν το χόμπι τους επιχείρηση στην Τουρκία είναι οι πιο αποφασισμένοι (84%) και ακολουθούν εκείνοι στην Πολωνία (77%) και την Ισπανία (77%).

Η έκθεση αποκαλύπτει πως σχεδιαστές κοσμημάτων (86%), καλλιτέχνες (77%) και φωτογράφοι (71%) είναι οι ομάδες που είναι πιθανότερο να μετατρέψουν το πάθος τους σε πηγή εισοδήματος. Πανευρωπαϊκά, η μελέτη αποκαλύπτει πως εκείνοι που μετατρέπουν το χόμπι τους σε επιχείρηση κερδίζουν κατά μέσο όρο επιπλέον εισόδημα €1.910 ετησίως.

Ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, General Manager, Greece, Cyprus, Bulgaria στη Visa Europe, σχολιάζει: «Το επιχειρηματικό πνεύμα ξεχειλίζει σε όλη την Ευρώπη, με παθιασμένους χομπίστες να μετατρέπουν το χόμπι τους σε κέρδος, κάτι το οποίο είναι θετικό για την οικονομία. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο, και ως εκ τούτου την παγκόσμια αγορά, έχει καταστήσει τη δημιουργία μιας επιχείρησης πολύ ευκολότερη για τους νέους επιχειρηματίες. Οι χομπίστες αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμη περισσότερο για να δημιουργήσουν, να χτίσουν και να διευθύνουν επιτυχημένες επιχειρήσεις».

Η μετατροπή σε πλήρη απασχόληση

Το θέμα των πληρωμών είναι το κύριο μέλημα για τους επίδοξους επιχειρηματίες που σχεδιάζουν να μετατρέψουν το χόμπι τους σε πλήρη απασχόληση.

Ο κ. Καμπανόπουλος σημειώνει: «Η αποδοχή πληρωμών μπορεί να θεωρηθεί ένα επίπονο σημείο στη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων. Όμως οι ηλεκτρονικές πληρωμές ανοίγουν νέες αγορές στους επιχειρηματίες, ειδικά μέσω του διαδικτύου και παρέχουν την δυνατότητα γρήγορης ανάπτυξης».

«Οι νέες τεχνολογίες αμφισβητούν την αντίληψη πως οι πληρωμές είναι ακριβές και πολύπλοκες. Καινοτομίες όπως το mobile point of sale (mPOS) προσφέρουν στους μικρο-επιχειρηματίες έναν εύκολο τρόπο να δέχονται πληρωμές όπου κι αν είναι. Και για εκείνους που πουλούν κυρίως online, η ασφάλεια των πληρωμών αναβαθμίζεται και εξελίσσεται διαρκώς, προσφέροντας στους πελάτες έναν ασφαλή και εύκολο τρόπο αγορών».

Οι Ευρωπαίοι που κάνουν το χόμπι τους επιχείρηση οδηγούνται από το πάθος τους και την επιθυμία να ξεφύγουν από τον κανόνα. Περισσότεροι από δύο στους πέντε (43%) αποφάσισαν να εμπλακούν σε μια δευτερεύουσα δραστηριότητα διότι ήθελαν να κάνουν κάτι για το οποίο ήταν παθιασμένοι, ένας στους τέσσερις (24%) ήθελαν να κάνουν κάτι τελείως διαφορετικό από την πρωινή τους εργασία και 21% ισχυρίζονται πως επιζητούσαν να είναι οι ίδιοι αφεντικά.

Εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους χομπίστες που βρίσκονται στο πρόθυρα του εμπορίου. Εκτός των προσωπικών αποταμιεύσεων, σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) σχεδιάζει να κάνει αίτηση για δάνειο ενώ 11% σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο crowd funding.

Ως μέρος της έκθεσης “Everyone in Business”, η Visa Europe δημιούργησε ένα διαδραστικό κουίζ για να βοηθήσει τους χομπίστες να εντοπίσουν τί είδους επιχειρηματίες είναι και τους παράγοντες που πρέπει να λάβουν υπόψη τους. Επισκεφθείτε το http://www.entrepreneurs.visaeurope.com/gr για να απαντήσετε στο κουίζ τώρα.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για πωλητές στα καταστήματα Media Saturn
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για πωλητές στα καταστήματα Pet City στην Αττική
Μενού