Ποιοι απολυμένοι επιστρέφουν στο Δημόσιο

Κοινοποιήστε το άρθρο

dimosioΣε άμεση ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων 2.500 έως 3.500 δημοσίων υπάλληλων που απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο λόγω διαθεσιμότητας προανήγγειλε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, το μέτρο αφορά τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, τους καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης των ΕΠΑΛ και κάποιες άλλες κατηγορίες.

Ερωτηθείς για το πού θα βρεθούν τα χρήματα προκειμένου να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε πως ο προϋπολογισμός ήδη προβλέπει 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015, και επομένως τα κονδύλια θα εξευρεθούν με την πραγματοποίηση λιγότερων νέων προσλήψεων.

Στους 2.500 με 3.500 υπαλλήλους που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους δεν περιλαμβάνονται οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως και αυτοί θα επαναπροσληφθούν, όμως δεν είναι ζήτημα της δικής του αρμοδιότητας.

Για το, αν θα καταργηθεί ή όχι η αποκαλούμενη προσωπική διαφορά στο Δημόσιο, είπε ότι πρόκειται για ένα θέμα που θα εξεταστεί στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου, το οποίο θα έρθει αργότερα, και συνεπώς δε συνιστά την πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε και νέο πρόγραμμα κινητικότητας κάτι που είχε προωθήσει και ο απερχόμενος υπουργός κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: fpress.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *