Ποιοι δικαιούνται χρήματα για προσαυξήσεις που επιστρέφει η εφορία ;

Κοινοποιήστε το άρθρο

eforia22a-300x215Υποβάλλατε δήλωση ΦΠΑ και επιλέξατε να πληρώσετε το ποσό σε δύο μηνιαίες δόσεις. Το «σύστημα» σας φόρτωσε προσαυξήσεις 2% για το 50% του ποσού επειδή δεν το πληρώσατε με τη λήξη του πρώτο μήνα. Έγινε λάθος.

Και εσείς, δικαιούστε να πάρετε πίσω τα χρήματα των προσαυξήσεων

Αυτό ξεκαθαρίζει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με την οποία, όσοι έχουν υποστεί αυτή τη συμπεριφορά, καλούνται να κάνουν αίτηση στην εφορία για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ είναι σαφής: «Όσοι φορολογούμενοι έχουν επιβαρυνθεί από 1/1/2014 με ποσοστό 2% επί της δεύτερης δόσης του χρεωστικού υπολοίπου ΦΠΑ μπορούν με αίτησή τους προς την αρμόδια για τη φορολογία τους Δ.Ο.Υ. να ζητήσουν την άμεση επιστροφή του ποσού αυτού. Αυτό προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος που υπέγραψε η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου. Στην εγκύκλιο, επισημαίνει ότι με τον ν. 4254/2014 καταργήθηκε αναδρομικά και από 1/1/2014 η επιβάρυνση του 2% που υπολογιζόταν στη δεύτερη δόση του χρεωστικού υπολοίπου των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ»

Πηγή: seleo.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

2 απαντήσεις στο “Ποιοι δικαιούνται χρήματα για προσαυξήσεις που επιστρέφει η εφορία ;”

    1. Η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ είναι σαφής: «Όσοι φορολογούμενοι έχουν επιβαρυνθεί από 1/1/2014 με ποσοστό 2% επί της δεύτερης δόσης του χρεωστικού υπολοίπου ΦΠΑ μπορούν με αίτησή τους προς την αρμόδια για τη φορολογία τους Δ.Ο.Υ. να ζητήσουν την άμεση επιστροφή του ποσού αυτού. Αυτό προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος που υπέγραψε η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου. Στην εγκύκλιο, επισημαίνει ότι με τον ν. 4254/2014 καταργήθηκε αναδρομικά και από 1/1/2014 η επιβάρυνση του 2% που υπολογιζόταν στη δεύτερη δόση του χρεωστικού υπολοίπου των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *