Θαυμάσιες επιλογές καριέρας που αποφέρουν υψηλές αμοιβές

Κοινοποιήστε το άρθρο

leadership-test-1024x769-300x225Αναπτύσσονται, η ζήτησή τους αυξάνεται και οι αμοιβές τους είναι υψηλές. Ιδανικά για αλλαγή καριέρας, εφόσον έχετε τα προσόντα.

Δύο από τις μεγαλύτερες τάσεις της εποχής μας είναι η γήρανση του πληθυσμού και η ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας. Αυτό δεν σημαίνει απλά πως αυξάνεται η ζήτηση για επαγγέλματα σχετικά με τις υπηρεσίες φροντίδας ή ότι θα χρειάζονται όλο και περισσότεροι προγραμματιστές ή μηχανικοί λογισμικού.

Σημαίνει επίσης πως πολλαπλασιάζονται οι τρόποι με τους οποίους τα δύο αυτά «ταιριάζουν» σε συσκευές, υπηρεσίες, διαγνωστικά εργαλεία κ.λπ. Ταυτόχρονα, καθώς τα πάντα γύρω μας γίνονται ψηφιακά και «έξυπνα» αυξάνονται οι κίνδυνοι προσβολής τους.

Προσθέστε σε αυτό το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη διάθεση των εργαζομένων και το πώς αυτή επηρεάζει το παραγωγικό αποτέλεσμα. Οι εταιρείες έχουν καταλάβει πως οι πιεσμένοι, ανικανοποίητοι και δυστυχισμένοι υπάλληλοι επηρεάζουν αρνητικά τα κέρδη τους και αυτό έχει φέρει στην επιφάνεια ειδικότητες που ασχολούνται με τη βελτίωση αυτού του τομέα.

Ας δούμε πέντε επαγγέλματα που εκμεταλλεύονται όλες τις παραπάνω τάσεις και που αποτελούν θαυμάσιες επιλογές καριέρας εφόσον έχετε κατάρτιση σε παρόμοια πεδία.

Τεχνολόγος Πυρηνικής Ιατρικής
Είναι το νέο εντυπωσιακό όνομα των βοηθών Ραδιολογίας και Ακτινολογίας. Οι χειριστές διαγνωστικών μηχανημάτων όπως οι αξονικοί τομογράφοι (CT), οι τομογράφοι εκπομπής ποζιτρονίων (PET scan) και άλλων αντίστοιχων συσκευών, θα έχουν ζήτηση όσο διαδίδεται ακόμα περισσότερο η χρήση των τομογράφων σε νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα.

Τεχνικός Ιατρικού Εξοπλισμού
Εγκαθιστά, συντηρεί και επιδιορθώνει ιατρικά και διαγνωστικά μηχανήματα και εξοπλισμό φροντίδας. Ανάλογα με το επίπεδο και την ειδίκευση, μπορεί να ασχολείται με πολύπλοκες απεικονιστικές συσκευές ή απλά να μάθει «πάνω στη δουλειά» τη συντήρηση π.χ. κρεβατιών, ηλεκτροκίνητων αμαξιδίων κ.λπ.

Υπεύθυνος Ψηφιακού Κινδύνου
Είναι το επίσης νέο και εντυπωσιακό όνομα του αρμόδιου για την ασφάλεια του δικτύου υπολογιστών μιας εταιρείας, τη φύλαξη των ευαίσθητων στοιχείων και την προστασία από επιθέσεις και κλοπή δεδομένων. Υπολογίζει τον κίνδυνο και εφαρμόζει μέτρα.
Η ειδικότητα αποκτά όλο και μεγαλύτερη σπουδαιότητα υπό το φως των πρόσφατων παραβιάσεων σε μεγάλες εταιρείες (όπως Sony, Target, Home Depot κ.ά). Φυσικά, απαιτείται υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης, σχετικό πανεπιστημιακό πτυχίο κ.λπ. και η ικανότητα να σκέφτεται κανείς σχεδόν όπως οι χάκερς. Ή και καλύτερα.

Σύμβουλος Yγείας και Wellness
Διατροφολόγοι, ψυχολόγοι και προπονητές βρίσκουν νέους δρόμους καριέρας μέσα από τη συνολικότερη εικόνα της βελτίωσης της ζωής του πελάτη τους και γίνονται ο σύμβουλός του στην προσπάθεια να καλυτερεύσει τη ζωή του, την καριέρα του ή το σώμα του. Αν και η δουλειά αυτή αφορά περισσότερο σε freelancers, η τάση στο εξωτερικό είναι εταιρείες να προσλαμβάνουν ή να ζητούν τη βοήθεια τέτοιων επαγγελματιών για να αντιμετωπίσουν σε προσωπική βάση τα σχετικά προβλήματα των υπαλλήλων τους.

Οργανωτικός Ψυχολόγος
Κάτι ανάμεσα σε σύμβουλο επιχειρήσεων και HR manager, ο ψυχολόγος αυτός βρίσκει τρόπους και οργανώνει διαδικασίες μέσα σε μεγάλες εταιρείες με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας, την ικανοποίηση των εργαζομένων και την εκπαίδευσή τους σε νέα skills. Ο χώρος ευθύνης του μπορεί να είναι η διαδικασία των προσλήψεων, η μέτρηση της απόδοσης ή η πολιτική υγιεινής και ασφάλειας.

Πηγή: fortunegreece.com

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *