Στον «αέρα» τα TAXIS και TAXISnet

Κοινοποιήστε το άρθρο

Taxis_453777914Το πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) βρίσκεται στον «αέρα», γιατί από τις 7 Φεβρουαρίου λειτουργεί χωρίς σύμβαση συντήρησης των βάσεων δεδομένων του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, η ηγεσία-που παραμένει υπηρεσιακώς μέχρι και σήμερα-μπήκε σε μια διελκυστίνδα με την προμηθεύτρια εταιρεία, για τη μείωση του κόστους συντήρησης. Η προμηθεύτρια εταιρεία Oracle αρνήθηκε τη μείωση, με αποτέλεσμα από τις αρχές Φεβρουαρίου και έπειτα, η λειτουργία των βάσεων δεδομένων να μην συνοδεύονται με σύμβαση υποστήριξης. Αναφερόμαστε στις βάσεις δεδομένων που από το 1997 και μετά στηρίζουν τη φορολογία εισοδήματος, τη φορολογία ακινήτων, τη διαχείριση του ΦΠΑ, κ.λ.π.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το μηχανογραφικό κέντρο της ΓΓΠΣ σήμερα λειτουργεί περίπου ως… ανασφάλιστο όχημα. Μπορεί να μη συμβεί τίποτε, μπορεί όμως και να συμβεί το ατύχημα. Στην πράξη, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, για 800.000 ευρώ ετησίως, το TAXIS και το TAXISnet είναι στον «αέρα».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *