Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Πότε θα γίνουν αιτήσεις και πότε οι προσλήψεις

Κοινοποιήστε το άρθρο

oaed-megalh-1024x774_1Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ξεκινάει το πολυσυζητημένο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου. Παράλληλα ανακοίνωσε και τις σκέψεις της για τα μελλοντικά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας αναφέροντας ότι θα μετατραπούν σε οκτάμηνα.

Ειδικότερα τέλη Φεβρουαρίου ο ΟΑΕΔ θα εκδώσει την προκήρυξη για την Κοινωφελή Εργασία ενώ στο τέλος Μαρτίου θα καταρτιστούν οι πίνακες μοριοδότησης των ωφελουμένων. Παράλληλα αρχές Απριλίου οι επιτυχόντες θα προσληφθούν στους φορείς που θα απορροφήσουν τους ανέργους με το πρόγραμμα.

Σύμφωνα πάντα με την κ. Αντωνοπούλου στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ δεν αλλάζει κάτι ώς προς το σκέλος της υλοποίησης αλλά ίσως σε μερικούς φορείς υπάρξουν τροποποιήσεις; σχετικά με την κατανομή. Στους δήμους πάντως ανέφερε ότι η κατανομή δεν αλλάζει.

Η κ. Αντωνοπούλου αποκάλυψε επίσης ότι στις σκέψεις της είναι η αύξηση της διάρκειας των προγραμμάτων όπου θα γίνουν οκτάμηνης διάρκειας. «Τα πεντάμηνα είναι πολύ μικρή χρονική διάρκεια για να δώσει την ευκαιρία σε έναν άνεργο να αποδώσει στην θέση που θα επιλεγεί ενώ δεν του επιτρέπει να κάνει τον προϋπολογισμό του έστω με τα ελάχιστα χρήματα που λαμβάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνοπούλου.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, αρμόδια για θέματα ανεργίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου ο σχεδιασμός του προγράμματος από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου παρουσίασε σοβαρά προβλήματα.

Όσοι επιλεχθούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, πρέπει να παρουσιαστούν στις θέσεις τους, 15 μέρες μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων. Η αμοιβή εξαρτάται από την ηλικία των συμμετεχόντων. Όσοι είναι έως 25 ετών θα λαμβάνουν 427 ευρώ το μήνα (17,1 ευρώ ημερομίσθιο), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 490 ευρώ το μήνα (19,6 ευρώ ημερομίσθιο).

Η κυρία Αντωνοπούλου αναφέρθηκε επίσης και στα προγράμματα voucher όπου ανέφερε ότι θα συνεχίζουν να υλοποιούνται αλλά όχι με αυτή την μορφή που έχουν αυτή την στιγμή.

Πηγή: fpress.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

5 απαντήσεις στο “Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Πότε θα γίνουν αιτήσεις και πότε οι προσλήψεις”

  1. Τέλη Φεβρουαρίου ο ΟΑΕΔ θα εκδώσει την προκήρυξη για την Κοινωφελή Εργασία ενώ στο τέλος Μαρτίου θα καταρτιστούν οι πίνακες μοριοδότησης των ωφελουμένων. Παράλληλα αρχές Απριλίου οι επιτυχόντες θα προσληφθούν στους φορείς που θα απορροφήσουν τους ανέργους με το πρόγραμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *