5 κινήσεις για να κάνετε το επόμενο βήμα στην καριέρα σας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 132

leadership-test-1024x769-300x225Οι άνθρωποι επιζητούν συχνά την αλλαγή στη ζωή τους ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξεκινούν αυτή την αλλαγή από την επαγγελματική τους καριέρα.

Οι λόγοι; 

Πολλοί αλλά συνήθως σπάνια οι περισσότεροι τολμούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

Οι περισσότεροι απλά φοβούνται την απόρριψη, κάποιοι άλλοι δεν ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν εκεί που θα πάνε και τι σχέση θα αναπτύξουν με τους συναδέλφους τους. Αυτός ο φόβος όμως συχνά μας κρατά πίσω σε πολλά πράγματα στη ζωή μας γι΄αυτό και κάποιες φορές θα πρέπει να φανούμε ιδιαίτερα τολμηροί και να κάνουμε την υπέρβαση.Αν λοιπόν, νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε αυτό το μεγάλο βήμα στην επαγγελματική σας ζωή τότε ακολουθώντας τα παρακάτω πέντε βήματα μπορείτε να ξανασκεφτείτε κάποια πράγματα και να τολμήσετε.

  1. Ξεκινήστε με τον εαυτό σας

Αρχικά, θα πρέπει να ορίσετε τι σημαίνει ικανοποιητική ζωή για τον εαυτό σας και συνάμα για την καριέρα σας. Αυτό απαιτεί από εσάς να διαχωρίσετε τις απαιτήσεις που έχει η κοινωνία από εσάς αλλά και τις απαιτήσεις που έχετε εσείς από τον εαυτό σας. Γράψτε μια λίστα με τα πράγματα που νομίζετε ότι θα σας κάνουν ευτυχισμένους και ολοκληρωμένους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

  1. Σχεδιάστε την επόμενη κίνηση

Μόλις συνειδητοποιήσετε τι είναι αυτό που σας ολοκληρώνει στη ζωή σας και την καριέρα σας τότε έχει έρθει η ώρα να αναλάβετε δράση. Θα πρέπει να αναζητάτε τρόπους για το πώς θα φτάσετε στο στόχο σας με βάση τις δεξιότητές σας και την εμπειρία σας. Πάρτε ιδέες από το διαδίκτυο, διαβάστε άρθρα, μιλήστε με ανθρώπους που κάνουν παρόμοια δουλειά με αυτή που έχετε επιλέξει και εσείς.

  1. Πάρτε τον έλεγχο – η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί

Νιώστε πως εσείς κατέχετε την εξουσία. Η αλλαγή είναι μια πρόκληση για όλους σχεδόν. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε φοβισμένοι, αβέβαιοι και κάποιες φορές να πιστεύετε ότι δεν θα τα καταφέρετε. Ωστόσο, οι περισσότερο που τολμούν τελικά να αλλάξουν την καριέρα τους, στο τέλος νιώθουν ικανοποιημένοι από αυτή τους την απόφαση.

  1. Κάντε το απλά να συμβεί

Για να πετύχετε μια καλή εργασία φροντίστε να κάνετε κάποιες αλλαγές όπως:

– Ενημερώστε το βιογραφικό σας με τις προηγούμενες δουλειές, τις γνώσεις σας και τις δεξιότητές σας.

– Εγγραφείτε σε δωρεάν σεμινάρια και εκδηλώσεις σχετικά με τον κλάδο σας. Καθίστε με τους παλιούς σας συναδέλφους, την οικογένεια και τους φίλους σας και μιλήστε τους για τους στόχους σας.

  1. Μείνετε στο σωστό δρόμο

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να κάνουν την αλλαγή στην καριέρα τους, αλλά επιλέγουν λανθασμένο τρόπο για να το πραγματοποιήσουν αυτό. Για το λόγο αυτό, αξιολογώντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε και τι έχετε πετύχει κάθε τέλος της εβδομάδας, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε επικεντρωμένοι στον αρχικό σας στόχο.

Πηγή: newmoney.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στα ΕΛΤΑ Ροδόπης
Προηγούμενο άρθρο
47 θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος
Μενού