“Έρχεται” η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη – Διαβάστε τι είναι και που θα χρησιμοποιείται

Κοινοποιήστε το άρθρο

de9f03609be9353ec259ecf3aa0250df_XLΗ ηλεκτρονική “κάρτα του πολίτη” θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αφορούν τον πολίτη όπως τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τον αριθμό της αστυνομικής ταυτότητας και άλλα, θέτοντας τέλος σε μεγάλο μέρος της χαρτούρας και της ταλαιπωρίας στις δημόσιες υπηρεσίες.

Η κάρτα θα δημιουργηθεί άμεσα ώστε να εξυπηρετήσει στις συναλλαγές με το δημόσιο.

Θα αποτελεί την ψηφιακή ταυτότητα του πολίτη, με διάφορους κωδικούς ασφαλείας, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τις διαδικτυακές συναλλαγές με το κράτος.

Παράλληλα, στόχος να μην χρειάζεται ο πολίτης απ’ την μια υπηρεσία στην άλλη να δίνει τα ίδια και τα ίδια έγγραφα και κυρίως να μην χρειάζεται συνεχώς η επανέκδοση πιστοποιητικών.

Τέλος, με την κάρτα του πολίτη πολίτες που ανήκουν σε οικονομικά ασθενέστερες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να εντάσσονται σε διάφορα προγράμματα όπως η παροχή δωρεάν ρεύματος ή ακόμη και η παροχή δωρεάν τροφίμων μέσω σούπερ μάρκετ με πίστωση του κράτους.

Πηγή: thestival.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

2 απαντήσεις στο ““Έρχεται” η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη – Διαβάστε τι είναι και που θα χρησιμοποιείται”

  1. Πότε θα εφαρμοσθεί η κάρτα του πολίτη και απο που θα την προμηθευτούμε με ηλεκτρονική αίτηση ή απο κάποια αρμόδια Υπηρεσία ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *