Μέτρα άμεσης απόδοσης για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας

Κατηγορία: ΕΠ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 199

ypoyrgeio_oikonomikon-2Μέτρα άμεσης απόδοσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πιεστικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, και να βελτιωθεί η δημοσιονομική κατάσταση, θέτει σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση.

Η πρώτη ρύθμιση θα περιλαμβάνει την αμνήστευση όσων έχουν αποκρύψει από την εφορία εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία, οι οποίοι θα πληρώνουν μόνο τους φόρους που αναλογούν στα εν λόγω ποσά που είχαν αποκρύψει.

Παράλληλα, με μια ρύθμιση εξπρές θα επιχειρηθεί να δοθούν ισχυρά κίνητρα στους οφειλέτες του δημοσίου προκειμένου να πληρώσουν εφάπαξ τις υποχρεώσεις τους με απαλλαγή από πρόστιμα και προσαυξήσεις, ρύθμιση που θα ισχύσει έως τα τέλη Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται ακόμη ρύθμιση από την κυβέρνηση που θα προβλέπει κίνητρα για τον επαναπατρισμό ή ακόμη και την αποκάλυψη κεφαλαίων σε τράπεζες του εξωτερικού χωρίς να είναι υποχρεωτική η επιστροφή τους στην Ελλάδα. Ο φόρος που θα επιβληθεί θα κυμαίνεται περίπου στο 15%.

Η ελληνική κυβέρνηση πιέζει τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης να παραδώσουν άμεσα τις καταθέσεις τους, ποσά εκατοντάδων εκατ. ευρώ, αναφέρουν στο μεταξύ οι Financial Times.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επιμένει ότι η Ελλάδα διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα για να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις της τον τρέχοντα μήνα, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι οι πληρωμές προς τους προμηθευτές του δημοσίου και η επιστροφή του φόρου προστιθέμενης αξίας μπορεί να ανασταλεί λόγω της κρίσης προσθέτει η εφημερίδα.

Να επιστρέψουν τα χρήματα τους στην Ελλάδα όλοι οι πολιτικοί -ακόμη και αν τα έχουν νόμιμα στο εξωτερικό -κάλεσε σήμερα Τετάρτη ο Δημήτρης Στρατούλης, μετά τον Αλέκο Φλαμπουράρη, συμπεριλαμβάνοντας και τους συνάδελφους του – κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πρέπει να γίνει, είπε, και για λόγους ηθικούς αλλά και πολιτικούς.

Πηγή: skai.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Νέα δέσμευση Στρατούλη για επαναφορά των συντάξεων σε ανασφάλιστους του ΟΓΑ
Προηγούμενο άρθρο
Έρευνα : Τι θα γίνει με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα το 2015
Μενού