Φεύγει για Δανία και Σουηδία το ροδάκινο της ΟΠ Ημαθίας

Κοινοποιήστε το άρθρο

ροδακιναΛίγες ώρες απομένουν για τις τελικές υπογραφές προκειμένου ποσότητες ροδάκινων της Ο.Π. Ημαθίας να εξαχθούν προς τη Σουηδία και τη Δανία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ομάδας παραγωγών Χρήστου Γιαννακάκη με στόχο, όπως αναφέρει ο ίδιος, να επιχειρηθεί να αποκατασταθεί μέρος του κενού που έχει δημιουργηθεί από το ρωσικό εμπάργκο.

Συγκεκριμένα, ο κ.Γιαννακάκης δήλωσε ότι «Οι προς εξαγωγή ποσότητες στις δύο αναφερόμενες χώρες, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ισοφαρίσουν αυτές που έφευγαν για τη ρωσική αγορά, ωστόσο στόχος μας είναι να ανοίξουμε νέες αγορές ώστε να μην βρεθούμε επί ξύλου… κρεμάμμενοι”.

Επιπλέον, ο ίδιος σχολιάζοντας την επικείμενη άφιξη του ρωσικού κλιμακίου από τη Μόσχα εντός του Απρίλη, προκειμένου να αξιολογήσει με ελέγχους τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εξάγουν τα προϊόντα τους στη ρωσική αγορά, διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες παραγωγοί «Είναι έτοιμοι για τους ελέγχους».

Τέλος, εξέφρασε την ευχή σύντομα να βρεθεί μία λύση σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών που «πάγωσαν» μετά την έναρξη του εμπάργκο.

Πηγή: agronews.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *