Νέα πτώση στις τιμές πετρελαίου

Κοινοποιήστε το άρθρο

αρχείο λήψης (26)Στα 55,50 δολάρια το βαρέλι διαμορφώθηκε η τιμή του πετρελαίου μπρεντ στις ασιατικές αγορές, στις 03:25 ώρα Ελλάδας, μετά την ανακοίνωση στοιχείων περί μείωσης της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, σε χαμηλά έντεκα μηνών, και παράλληλα την γνωστοποίηση της Σαουδικής Αραβίας ότι η παραγωγή πετρελαίου βρίσκεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Στη Σαουδική Αραβία, η παραγωγή φτάνει περίπου τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

“Η αγορά βρίσκεται υπό πίεση δεδομένου ότι η Σαουδική Αραβία έφτασε να παράγει 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα ANZ.
Την ίδια ώρα, η τιμή του αμερικανικού αργού κατέγραψε μείωση 57 σεντς και διαμορφώθηκε στα 46,88 δολάρια το βαρέλι.

“Αναμένουμε η τιμή του αμερικανικού αργού να δεχθεί πιέσεις δεδομένου ότι καταγράφοντας αποθέματα 2 εκατ. βαρελιών την ημέρα κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους”, σχολιάζει η εταιρεία παροχής συμβουλών στον τομέα της ενέργειας FGE.

Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνει το Ρόιτερς, η πτώση της τιμής του πετρελαίου επιτρέπει στα διυλιστήρια να αυξήσουν τα έσοδά τους καθώς αγοράζουν φθηνά πετρέλαιο και έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους κατά την παραγωγή βενζίνης ή καυσίμου για αεριωθούμενα.

“Η απότομη μείωση στην τιμή του αργού στο τέλος του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015 και δεδομένου ότι ο Φεβρουάριος ήταν ιδιαίτερα κρύος τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, ήταν καλά νέα για διυλιστήρια”, συνεχίζει η εταιρεία FGE.

Πηγή: e-typos.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *