Από το 2016 η ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ

Κοινοποιήστε το άρθρο

oaedΑποκλειστικά μέσω διαδικτύου θα γίνεται η ανανέωση της κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ, μόνο που αυτό θα πραγματοποιηθεί από το…2016. 

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου Οργανισμού, δίνεται νέα παράταση για τη διαδικασία και έτσι αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία της από την 4η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι αύριο, 1η Απριλίου 2015 θα μπορούσε να ξεκινήσει η ηλεκτρονική διαδικασία ανανέωσης του δελτίου ανεργίας. Στη συνέχεια, δόθηκε παράταση έως την 1η Ιουνίου 2015 και τώρα δόθηκε δεύτερη παράταση έως τις 4 Ιανουαρίου 2016.

Στην ίδια απόφαση του ΔΣ τονίζεται επίσης, ότι από 4 Ιανουαρίου 2016 και μετά οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους για μια σειρά από παροχές, θα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Εξαιρούνται οι αιτήσεις που αφορούν την τακτική επιδότηση της ανεργίας, το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων και το βοήθημα σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, και ΕΤΑΠ−ΜΜΕ.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την έκδοση βεβαίωσης ανεργίας, αλλά και συμμετοχής σε δράσεις συμβουλευτικών υπηρεσιών, το ΔΣ αποφάσισε η χορήγησή τους να μπορεί να γίνει είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία του ανέργου σε οποιαδήποτε Υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, είτε με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Οργανισμού.

Στις περιπτώσεις χορήγησης των παραπάνω βεβαιώσεων με ηλεκτρονικό τρόπο, επισημαίνεται ότι αυτές φέρουν προηγμένη υπογραφή και ασφαλή χρονολόγηση και έχουν ισχύ ακριβούς αντιγράφου.

Πηγή: thestival.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *