ΟΑΕΔ: Ξεκινάει η αποστολή κωδικών στο πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής

Κοινοποιήστε το άρθρο

oaed-programmata-640-300x200Πάνω από 27.000 άνεργοι αναμένεται από σήμερα να λάβουν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης για συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής που πραγματοποιείται από την Microsoft Hellas.

Στόχος του ΟΑΕΔ είναι η αποστολή των κωδικών να έχει ολοκληρωθεί έως την Μ. Δευτέρα.

Ειδικότερα, ξεκινάει σήμερα από τον ΟΑΕΔ η υποβολή προς τους δικαιούχους των κωδικών πρόσβασης για συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής που πραγματοποιείται από την Microsoft Hellas με την κωδική ονομασία «Ακαδημία Πληροφορικής».

Δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, έχουν όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον Οργανισμό, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, κάθε εγγεγραμμένος θα έχει αποκτήσει εφόδια που θα ενισχύουν σημαντικά το εργασιακό του προφίλ.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» έχει αναπτυχθεί με ορίζοντα τριετίας και δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας μεγάλης γκάμας μαθημάτων για όλα τα επίπεδα, με προοπτική να εμπλουτιστεί, ώστε να παρέχει ακόμη περισσότερα οφέλη.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση,τις εξής υπηρεσίες:

Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ. Ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει Πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα download των μαθημάτων.

Παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης:

Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync): Δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός «εξελιγμένου Skype», το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν σχόλια και ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων: μέσω της πλατφόρμας Sharepoint Online, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν με απλό τρόπο online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων.

Δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με 50 GB αποθηκευτικό χώρο, ημερολόγιο και tasks.

Δυνατότητα web office: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των web εκδόσεων Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Onenote καθώς και Project Server.

Πηγή: e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

2 απαντήσεις στο “ΟΑΕΔ: Ξεκινάει η αποστολή κωδικών στο πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής”

  1. Καληςπέρα , έχω λάβει κωδικό και έχω ξεκινήςει τα μαθήματα αλλά είναι στα αγγλικά.Γνωρίζετε αν τα μαθήματα θα γίνονται μόνο στα αγγλικά ή υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται και στα ελληνικά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *