Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 168

agrotes_1Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην προσπάθεια για την παροχή στον Έλληνα αγρότη ποιοτικών υπηρεσιών και την ελαχιστοποίηση κάθε επιβάρυνσής του ανακοίνωσε:

  1.    Την άμεση ενεργοποίηση του ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ για την παροχή δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και τη συμμετοχή των αγροτών στις εξετάσεις πιστοποίησης χωρίς καμία επιβάρυνση πέραν του προβλεπόμενου παραβόλου. Αναλυτικότερη ενημέρωση για την ημερομηνία έναρξης των προγραμμάτων κατάρτισης, τα Κέντρα εκπαίδευσης και εξετάσεων, θα ακολουθήσει με σχετικό Δελτίο Τύπου από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
  2.    Είναι προς υπογραφή η σχετική ΚΥΑ με την οποία το παράβολο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης δεν θα αυξηθεί μετά τις 31-8-2015, αλλά θα παραμείνει σταθερό στα 25 Ευρώ μέχρι τις 25 -11-2015, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας.
  3.    Στο πλαίσιο βελτίωσης του συστήματος διενέργειας των εξετάσεων πιστοποίησης, προβλέπεται πλέον η δυνατότητα για γραπτές εξετάσεις πιστοποίησης καθώς και η έκδοση ατομικού παραβόλου.
  4.    Ο αριθμός των ερωτήσεων στις εξετάσεις πιστοποίησης μειώθηκε στις 40 (από 50) και το ποσοστό των σωστών απαντήσεων που απαιτείται για τη χορήγηση της πιστοποίησης μειώθηκε στο 50% (από 70%).
  5.    Το σύνολο των επικαιροποιημένων ερωτήσεων πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, καθώς και των αντίστοιχων απαντήσεων, είναι διαθέσιμο ΔΩΡΕΑΝ στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  6.    Στην ίδια ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη όλη η σχετική επίσημη και ακριβής πληροφόρηση για τους ενδιαφερόμενους, όπως επίσης και το διδακτικό υλικό. Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων δεν είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν οποιαδήποτε εκτύπωση των ανωτέρω αναφερόμενων ερωτήσεων.
  7.    Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων στα προγράμματα κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων δεν είναι υποχρεωτική, είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό οι αγρότες χρήστες γεωργικών φαρμάκων να συμμετέχουν σε αυτά προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για την προάσπιση της υγείας τους, της υγείας των καταναλωτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μενού