Δεκάδες αιτήσεις για τις κατ΄εξαίρεση προεκλογικές προσλήψεις

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 145

asep PINAKASΓια μία ακόμη φορά, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση, οι αιτήσεις για κατ’εξαίρεση προσλήψεις στο δημόσιο άρχισαν να πέφτουν σαν βροχή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αν και απαγορεύονται οι κάθε είδους προσλήψεις και μεταθέσεις από την ημέρα που ανακηρύσσονται οι εκλογές, αν προηγηθεί, σύμφωνα με τον νόμο, θετική γνώμη της αρμόδιας επιτροπής του ΣτΕ, ως προς την αναγκαιότητα των προσλήψεων, τότε αυτές μπορούν να γίνουν( ν.2190/1994)

Επί του παρόντος έχουν κατατεθεί οκτώ αιτήσεις από υπουργεία, φορείς και δήμους.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί την πρόσληψη 55 υπαλλήλων. Εξ αυτών 32 υπάλληλοι ζητείται να προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για την κάλυψη αναγκών λόγω του κύματος των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα και 6 υπάλληλοι προκειμένου να στελεχώσουν το κέντρο υποδοχής μεταναστών της Λέσβου.

Επιπλέον ζητείται η πρόσληψη 17 δημοτικών αστυνομικών, καθώς και η μετάταξη ενός υπαλλήλου.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ζητεί την αναστολή της απαγόρευσης των πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς ωστόσο να καθορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών.

Το υπουργείο Εργασίας ζητεί την εξαίρεση από την αναστολή προσλήψεων ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς όμως και πάλι να αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ζητεί την πρόσληψη 51 υπαλλήλων με 8μήνες συμβάσεις εργασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου ζητεί την πρόσληψη 83 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Ο Δήμος Κισσάμου ζητεί την πρόσληψη 2 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών αναγκών.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ναυπλιέων ζητεί την πρόσληψη υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (11μήνη απασχόληση).

Τέλος, το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισίδωρος και Ραϋμόνδου Ντάνκαν ζητεί την άδεια για να προκηρύξει τη διαδικασία πρόσληψης καθηγητών χορού για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Επισημαίνεται ότι βάσει του νόμου από την ημέρα ανακήρυξης των βουλευτικών εκλογών απαγορεύονται οι προσλήψεις και οι μεταθέσεις υπαλλήλων στο δημόσιο, κ.λπ.

Αντίθετα, επιτρέπονται οι προσλήψεις, μεταθέσεις, κ.λπ. εφόσον προηγηθεί -σύμφωνα με το νόμο 2190/1994 – η προηγούμενη θετική γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως προς την αναγκαιότητα των προσλήψεων, μεταθέσεων, κ.λπ. κατά την προεκλογική περίοδο.

Η επιτροπή αυτή του ΣτΕ συγκροτείται, αμέσως μετά την ανακήρυξη των βουλευτικών εκλογών. Στην εν λόγω επιτροπή σε αυτή την προεκλογική περίοδο, προεδρεύει η σύμβουλος Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Web developers (PHP) στην εταιρεία Halkidiki Properties Real Estate στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Δήμο Παύλου Μελά
Μενού