Κομοτηνή: Ελληνοβουλγαρική συνεργασία στον κλάδο του τουρισμού μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 137

european_unionΕίκοσι Βούλγαροι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου από τις πόλεις, Σεπέλαρε Χάσκοβο και Ρουντόζεμ ήρθαν στην Κομοτηνή προκειμένου να συναντηθούν με Έλληνες συναδέλφους τους στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Καινοτόμο και Περιβαλλοντικά Φιλικό Δίκτυο για την Ανάπτυξη και Προώθηση της Επιχειρηματικότητας» του προγράμματος συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας 2007-13. Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία του δήμου Κομοτηνής, «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε.».

Για την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού του δήμου Κομοτηνής, Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, στόχος της συνάντησης ήταν να καταδειχθούν ζητήματα σχετικά με τον τουρισμό, να αναδειχθούν προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και να έρθουν σε επαφή οι επιχειρηματίες προκειμένου να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας και οικονομικές δραστηριότητες μεταξύ τους.

Το έργο με ακρωνύμιο «Green Spots», αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός νέου τουριστικού προϊόντος κοινού για τις περιοχές των δήμων Κομοτηνής, Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης της Θράκης και Σεπέλαρε Χάσκοβο και Ρουντόζεμ της Βουλγαρίας, βασισμένου στην ενιαία και αειφόρο διαχείριση της περιοχής αναφοράς και στην προώθηση του μέσου της δημιουργίας ενός οργανισμού διαχείρισης προορισμού και της συγκρότησης ενός συστήματος διαχείρισης προορισμού.

Εκ μέρους της βουλγαρικής πλευράς ο Σάμπι Ντάνκοφ, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του δήμου Τσεπελάρε, εξήρε τη σημασία της έρευνας για τη δυναμική του τουρισμού στις περιοχές εκατέρωθεν των συνόρων. Αναφερόμενος στην περιοχή που εκπροσωπεί, υπογράμμισε ότι τα πρωτεία της τουριστικής κίνησης κατέχει ο χειμερινός τουρισμός. Στο δήμο Τσεπελάρε ανήκει, άλλωστε, και το χειμερινό θέρετρο Παμπόροβο, παράλληλα με το τουριστικό κέντρο για σκι «Τσεπελάρε», το οποίο διαθέτει πάνω από 20 χιλιόμετρα πίστες για αλπικά αθλήματα και αλπικό τρέξιμο.

Στόχος των Βουλγάρων είναι σύντομα να ανοίξει και ο κάθετος άξονας Ξάνθης-Εχίνου, όπου βρίσκεται ο μεθοριακός σταθμός, μετά της διάνοιξη του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας-Μακάζα στο νομό Ροδόπης. Από τη Βουλγαρική πλευρά ο δρόμος είναι ήδη έτοιμος, ενώ η διάνοιξή του αναμένεται να δώσει επιπλέον ώθηση στον τουρισμό και των δύο χωρών.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Διαγραφή ΑΦΜ για επιχειρήσεις που κλέβουν ΦΠΑ
Προηγούμενο άρθρο
Αύξηση της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης για την Ελλάδα στα προγράμματα συνοχής
Μενού