Αναζητείται εναλλακτικό σχέδιο για τη φορολογική ελάφρυνση των αγροτών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 128

neoi agrotew«Σ΄αυτήν την εθνική προσπάθεια ερχόμαστε έχοντας, όχι απλά μια γνώση του πρωτογενούς τομέα, αλλά και μια εμπειρία, και σε συνδυασμό με τον αυτόνομο ρόλο του υπουργείου, θα μπορέσουμε να υπηρετήσουμε τον χώρο που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας». Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής, ενώ ο αναπληρωτής Μάρκος Μπόλαρης χαρακτήρισε την ανάπτυξη ως μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση και τη χώρα, όπου ο ρόλος του αγροτικού τομέα είναι σημαντικός.

Αναμφίβολα κορυφαίο ζήτημα για τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η άμεση κατάρτιση ενός εναλλακτικού σχεδίου για τη φορολογική ελάφρυνση των αγροτών. Σύμφωνα με όσα πρόσφατα είχαν αναφερθεί, σχεδιάζεται να υπάρξει σαφής διαχωρισμός και διακριτή μεταχείριση των κατ” επάγγελμα αγροτών από τους ετεροεπαγγελματίες, όπως άλλωστε συμβαίνει στην ΕΕ.

Με βάση τον διαχωρισμό του εισοδήματος και εκτιμώντας ότι από την υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων- εξόδων θα προκύψουν έσοδα της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι είναι δυνατή η ελάφρυνση όσων έχουν αποκλειστικά αγροτικά εισοδήματα. Ελάφρυνση, με μειωμένους συντελεστές εισοδήματος, αυτόματη διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ, ειδικούς συντελεστές σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, νέους αγρότες κ.α.

Ποιος είναι ο νέος αναπληρωτής Αγροτικής Ανάπτυξης
Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Μάρκος Μπόλαρης, μετά τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Ρούσβελτ στο Σικάγο (Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση), ασχολήθηκε με τη δικηγορία. Εκλέγεται βουλευτής Σερρών από το 2004. Δραστηριοποιήθηκε στις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων και Αποδήμου Ελληνισμού, καθώς και στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στις υποθέσεις Βατοπεδίου και Παυλίδη.

Μετά τις εκλογές του 2009 διετέλεσε υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με αρμοδιότητες την Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης, τις Γενικές Γραμματείες Εμπορίου – Καταναλωτή και την Ειδική Γραμματεία Εποπτείας της Αγοράς. Ήταν πρόεδρος της Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, ενώ τον Ιούνιο του 2011 ορίσθηκε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αρμοδιότητες την Κοινωνική Πρόνοια και την Ψυχική Υγεία.

Πηγή: www.e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΣτΕ: Συνταγματική τη μείωση των αποδοχών των εμμίσθων δικηγόρων
Προηγούμενο άρθρο
Στέλεχος Διεθνών Συνεργασιών στο ΜΚΟ “Το Χαμόγελο του Παιδιού”
Μενού