Καταρρίφθηκε ο μύθος του τεμπέλη Έλληνα: Στην τρίτη θέση των πιο εργατικών λαών

Κοινοποιήστε το άρθρο

employees-300x198Ακόμα μια μελέτη που καταρρίπτει το μύθο των «τεμπέληδων» Ελλήνων έρχεται στο φως της δημοσιότητας…

Στην έρευνα που διενέργησε ο ΟΟΣΑ για το ποιοι λαοί εργάζονται και πόσο, οι εργατικοί κατά τα άλλα βορειοευρωπαίοι έρχονται τελευταίοι και στις πρώτες θέσεις πλασάρονται λαοί που μάλλον έχουν τη φήμη του τεμπέλη.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα η ανάλυση των στοιχείων για τις ώρες πραγματικής εργασίας για το 2015 σε παγκόσμιο επίπεδο οι πλέον εργατικοί κάτοικοι του πλανήτη είναι οι Μεξικάνοι ενώ εκείνοι που εργάζονται λιγότερο μέσα στο χρόνο είναι οι Ολλανδοί!

Οι Έλληνες έρχονται τρίτοι ενώ οι Γερμανοί μια θέση πριν το τέλος. Κάπως έτσι ο μύθος του «τεμπέλη» Έλληνα τον οποίο καλούνται να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι για να πηγαίνει στα μπουζούκια (το έχουμε ακούσει αυτό και από πολιτικούς βορειοευρωπαϊκών χωρών) κάθε άλλο παρά ισχύει.

Όπως δεν ισχύει και ο μύθος που θέλει τους Μεξικανούς να κοιμούνται τη μισή μέρα… Μάλλον Γερμανοί και Ολλανδοί έχουν περισσότερες ώρες για… siesta.

Ιδού λοιπόν τα αποτελέσματα της έρευνας με την πρώτη πεντάδα να περιλαμβάνει χώρες όπως το Μεξικό, τη Χιλή, την Ελλάδα, την Κορέα και τη Ρωσία και την τελευταία χώρες όπως τη Γαλλία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Νορβηγία.

Μεξικό 2.237 ώρες

Κορέα 2.163 ώρες

Ελλάδα 2.037 ώρες

Χιλή 2.15 ώρες

Ρωσία 1980 ώρες

Γαλλία 1.489 ώρες

Δανία 1.411 ώρες

Νορβηγία 1.408 ώρες

Γερμανία 1.388 ώρες

Ολλανδία 1.380 ώρες

Πηγή:.aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *