Ολες οι αλλαγές στο Δημόσιο: Ο νέος τρόπος αξιολόγησης, κινητικότητας και επιλογής προϊσταμένων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 137

bussinessΝέο θεσμικό πλαίσιο αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων, θέσπιση Εθνικού Μητρώου για τις επιτελικές θέσεις στο Δημόσιο και νέο σύστημα εσωτερικής κινητικότητας εξήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χ. Βερναρδάκης.

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης

χωρίς όμως να βάζει χρονοδιάγραμμα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στη Βουλή η νέα κυβέρνηση ετοιμάζει:

– Νέο θεσμικό πλαίσιο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και την κοινωνική λογοδοσία.

– Θέσπιση ενός Εθνικού Μητρώου για τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης που διαθέτουν πολύ υψηλά εκπαιδευτικά και διοικητικά προσόντα. Όλες οι επιτελικές θέσεις του δημόσιου τομέα και των νομικών του προσώπων θα στελεχώνονται από τη δεξαμενή του Εθνικού Μητρώου μέσα από αντικειμενικές, αδιάβλητες και αξιοκρατικές διαδικασίες που θα τελούν υπό την ευθύνη του ΑΣΕΠ και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και βάσει κριτηρίων που θα είναι διαφανή, εκ των προτέρων γνωστά και κοινά για κάθε προκηρυσσόμενη θέση.

– Νέο θεσμικό πλαίσιο για την επιλογή προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης του δημόσιου τομέα.

– Θέσπιση ενός νέου συστήματος εσωτερικής κινητικότητας στον δημόσιο τομέα που θα συνδυάζει τις υπηρεσιακές ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό με τις σταδιοδρομικές επιλογές που το ανθρώπινο δυναμικό θέλει να κάνει. Η δημιουργία αυτής της «εσωτερικής αγοράς εργασίας» θα διαμεσολαβείται από κατάλληλη ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα επιταχύνει τις διαδικασίες, θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και θα συνδυάζει αποτελεσματικά την προσφορά με τη ζήτηση.

Σύμφωνα με τον Χ. Βερναρδάκη η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απλοποίηση των διαδικασιών για πολίτες και επιχειρήσεις με διασύνδεση βάσεων όπως το TAXIS, τα δημοτολόγια, τα ληξιαρχεία, ο ΑΜΚΑ για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών αλλά και επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα ηλεκτρονικά ΚΕΠ.

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Εργαστήριο Οδοντικής Τεχνολογίας Scandinavian Dental
Προηγούμενο άρθρο
Προσλήψεις για 914 αναπληρωτές δάσκαλους και 144 νηπιαγωγούς
Μενού