Στον αέρα ακόμα τα επιδόματα ΟΓΑ, παρά τη διαμαρτυρία

Κοινοποιήστε το άρθρο

OGAΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου τρίτεκνοι γονείς στο Σύνταγμα, κλείνοντας για λίγο και την Λεωφόρο Αμαλίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη καταβολή των επιδομάτων τον Ιούλιο, ενώ το αδιέξοδο με την εν λόγω ενίσχυση παραμένει ακόμα μια ημέρα.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση, κινητοποιήθηκαν μέσω του facebook.Τα αιτήματα της διαμαρτυρίας τους αφορούν τα επιδόματά τους, τα οποία, όπως καταγγέλλουν, έχουν να καταβληθούν από τον Ιούλιο, τις κάρτες σίτισης τις οποίες έχουν καθυστερήσει να λάβουν σε αντίθεση, όπως αναφέρουν με τον ΕΝΦΙΑ που τον ζήτησαν στην ώρα του.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει παρέλθει ήδη σχεδόν μία εβδομάδα από την περασμένη Τρίτη όταν έπρεπε να είχαν καταβληθεί και ακόμα στον ΟΓΑ περιμένουν σχετικές εντολές από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) για να προχωρήσουν σε ανάλογη ενημέρωση των 640.000 δικαιούχων.

Σημειοτέον ότι ούτε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου όπως είχε ανακοινωθεί αρμοδίως τόσο από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, όσο και από τον ίδιο τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο ότι θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ, πιστώθηκαν οι σχετικοί λογαριασμοί.

Αυτό σημαίνει ότι η καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν στο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και στο Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, κατά πάσα πιθανότητα μεταφέρεται το νωρίτερο για την τρέχουσα εβδομάδα. Άλλωστε, όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ, που είναι υπεύθυνες για την τελική πίστωση των ποσών στους δικαιούχους, από τη μεταφορά των απαραίτητων κονδυλίων από το ΓΛΚ, απαιτείται μία ημέρα για να εμφανιστούν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ωφελούμενων.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο κ. Νεφελούδης, στις αρχές της εβδομάδας είχε αναφέρει ότι η καθυστέρηση αυτή στα οικογενειακά επιδόματα σχετίζεται με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και όχι με την έλλειψη των σχετικών κονδυλίων ύψους 225 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, ο υπουργός ως τελευταία στιγμή δεν απέκλειε το ενδεχόμενο η καταβολή της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων να καθυστερήσει και άλλο, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι «η εκταμίευση των ποσών που απαιτούνται (περίπου 225 εκατ. ευρώ), θα γίνει οπωσδήποτε πριν από τη λήξη κατάθεσης της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πριν από τις 31 Οκτωβρίου».

Πηγή:agronews.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *