«Ανοίγουν» 165 νέες θέσεις για καθαρίστριες στο ΥΠΟΙΚ (ΦΕΚ)

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 136

ypoik 11newΗ απόφαση του υπουργού, υπογράφηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως χθες Κυριακή.

Η απόφαση προβλέπει την πρόσληψη 111 καθαριστριών στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (κατά κύριο λόγο στις εφορίες σε όλη την Ελλάδα) καθώς και άλλων 54 σε κεντρικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (π.χ. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους). Με την απόφαση ορίζεται ότι η απασχόληση των καθαριστριών θα είναι τετράωρη ημερησίως και η μεικτή μηνιαία αμοιβή για κάθε καθαρίστρια θα είναι 484,81 ευρώ, δηλαδή καθαρά 325 ευρώ.

Για να ξεκινήσει η παροχή των υπηρεσιών θα πρέπει να υπογραφεί ατομική σύμβαση από κάθε καθαρίστρια και η λήξη κάθε σύμβασης ορίζεται υποχρεωτικά στην 31η Δεκεμβρίου 2015. Να σημειωθεί ότι το άνοιγμα των θέσεων για νέες καθαρίστριες μερικής απασχόλησης έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την μεταφορά 17 καθαριστριών σε διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίες είχαν επαναπροσληφθεί από την κυβέρνηση μετά την απόλυσή τους στο πλαίσιο των αλλαγών στη δημόσια διοίκηση με το δεύτερο μνημόνιο.

Η δημιουργία νέων 165 θέσεων μερικής απασχόλησης δημιουργεί ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της με δεδομένο ότι όλες οι περίπου 400 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών επαναπροσλήφθηκαν και μάλιστα με μετατροπή των συμβάσεών τους σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

ΦΕΚ

 Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τα 11 επιδόματα του ΟΑΕΔ – Ποιοι είναι δικαιούχοι – Τι πρέπει να γνωρίζουν για τη χορήγησή τους
Προηγούμενο άρθρο
Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για 226 μόνιμες θέσεις σε φορείς του υπ. Υγείας (προκήρυξη)
Μενού