Ερχονται αλλαγές στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 53

proistamenoiΑλλαγές στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου. Συγκεκριμένα προωθείται η τροποποίηση του Ν. 4152/2013 και της ΚΥΑ που αφορούν στα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας, στα οποία μετέχουν 52000 άτομα, προκειμένου να αποσαφηνίζονται πλήρως τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Επίσης διενεργούνται έλεγχοι για την ορθή υλοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης ώστε να προστατεύονται τα δικαιώματα του εργαζομένων αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Οι έλεγχοι αυτοί κρίθηκαν αναγκαίοι δεδομένου ότι έχουν καταγραφεί κρούσματα καταπάτησης των όρων απασχόλησης ενώ έχουν σημειωθεί ατυχήματα σε εργαζόμενους ενταγμένους στο πρόγραμμα.

«Πριν από λίγες ημέρες, τόνισε η κ. Αντωνοπούλου, ένας 35χρονος εργαζόμενος, σε Κοινωφελές Πρόγραμμα του Δήμου Μεγάρων, πατέρας τριών παιδιών τραυματίστηκε σοβαρά κατά την πτώση του από απορριμματοφόρο του Δήμου. Δεν είναι το μοναδικό ατύχημα που συμβαίνει στον τομέα καθαριότητας με εργαζόμενο ενταγμένο σε πρόγραμμα κοινωφελούς και για αυτό με απόφασή μου στο εξής κανένας άνεργος που συμμετέχει σε Κοινωφελή Εργασία δε θα εργάζεται στην καθαριότητα».

Ταυτόχρονα έχει αποσταλεί επιστολή της κ. Αντωνοπούλου στην ΚΕΔΕ με την οποία ζητείται η άμεση εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας για τους εργαζόμενους που εργάζονται σε προγράμματα Κοινωφελούς.

Επίσης άλλαξε ο τρόπος μοριοδότησης στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν περισσότερες ηλικιακές ομάδες, όπως οι άνεργοι με ενήλικα παιδιά, άνεργοι χωρίς παιδιά και άνεργοι ηλικίας άνω των 45 ετών

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αυξήσεις 30 έως 50 ευρώ στους μισθούς των δημοσίων υπάλληλων από το 2016
Προηγούμενο άρθρο
ΕΛΤΑ: 154 προσλήψεις σε 14 προκηρύξεις (αναλυτικά η λίστα)
Μενού