Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ

Κοινοποιήστε το άρθρο

34037768Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ, που θα κυκλοφορεί από σήμερα στην Ευρωζώνη, παρουσίασε χθες ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, παρουσίασε στο Μουσείο της Τράπεζας ενώπιον μαθητών της Βαρβακείου το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ

Η παρουσίαση έγινε στο Μουσείο της Τράπεζας και την παρακολούθησαν μαθητές της Α΄ τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου της Βαρβακείου Σχολής, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική επίσκεψη.

Μιλώντας στους μαθητές, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει ένα πρόσθετο και καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το παράθυρο με προσωπογραφία στο ολόγραμμα. Το παράθυρο είναι διαφανές και όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, αποκαλύπτεται μια προσωπογραφία της Ευρώπης, η οποία είναι ορατή και από τις δύο όψεις του.

Από αγγείο
«Το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει έντονο ελληνικό στοιχείο, καθώς η συγκεκριμένη εικόνα της Ευρώπης, η οποία κοσμεί όλα τα τραπεζογραμμάτια της νέας σειράς, προέρχεται από ένα αρχαιοελληνικό αγγείο που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και το οποίο κατασκευάστηκε από Ελληνα τεχνίτη, το δεύτερο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. στην περιοχή του Τάραντα, στην Κάτω Ιταλία», σημείωσε ο διοικητής.

«Σήμερα 338 εκατ. πολίτες σε 19 ευρωπαϊκές χώρες μοιράζονται το ευρώ. Η εμπιστοσύνη στο κοινό μας νόμισμα, το οποίο έχει αποδείξει την αξιοπιστία του διεθνώς, μας κάνει όλους πιο δυνατούς», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Πηγή: ethnos.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *