Απώλεια εισοδήματος για 280.000 συνταξιούχους: Περικοπές 30% στο μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων

Κοινοποιήστε το άρθρο

article15097.w_hrΜε «ψαλίδι» της τάξης του 30% κινδυνεύει το μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς «κουρεύονται» κατά περίπου 100 εκατομμύρια οι σχετικές δαπάνες του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη αποστείλει σχετικό έγγραφο στο ΜΤΠΥ επί του προϋπολογισμού του Ταμείου για το 2016, οριοθετώντας «πλαφόν» στις δαπάνες για μέρισμα στα 366 εκατομμύρια ευρώ, όταν φέτος το αντίστοιχο κόστος ξεπέρασε τα 470 εκατομμύρια.Το έλλειμμα που προκύπτει φέρνει απώλειες κατά το 1/3 στο μέρισμα των 280.000 δικαιούχων.

Παρά την κόντρα στο Ασφαλιστικό κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Αρχηγών δεν φαίνεται ότι υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο που να προβλέπει άλλο ισοδύναμο πλην της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών για την εξεύρεση 300 εκατομμυρίων ευρώ, όπως απαιτούν οι δανειστές, και έτσι όλα δείχνουν ότι πάμε σε μειώσεις κύριων συντάξεων.

Στην κόκκινη ζώνη βρίσκονται 80.000 δικαιούχοι σύνταξης από το ΤΕΒΕ, αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι στο σύνολό τους.

Οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ κινδυνεύουν να χάσουν σταδιακά τα 220 ευρώ της “εξτρά αμοιβής” που λαμβάνουν.

Η απώλεια για τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ αναμένεται να είναι κοντά στο 15%, ενώ αντίστοιχα η απώλεια για τους συνταξιούχους του Δημοσίου θα κυμανθεί από 5% ως και 6%.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *