Υπ. Εσωτερικών: «Θα προσλάβουμε σημαντικό αριθμό υπαλλήλων το 2016»

Κοινοποιήστε το άρθρο

ergasia-professional-890x395Διευκρινίσεις για το «πάγωμα» των διορισμών στο δημόσιο δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, μετά τις έντονες  αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει, η παράταση έως 31 Δεκεμβρίου 2016, της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο αφορά την τήρηση του κανόνα σύμφωνα με τον οποίο για κάθε πέντε αποχωρήσεις θα γίνεται μία πρόσληψη, ο οποίος ισχύει επί σειρά ετών λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, διευκρινίζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με την έκδοση σχετικής ΠΝΠ.

Να… κατευνάσει όσους ανησυχήσαν ότι το 2016 δεν θα γίνουν προσλήψεις μετά την πρωτοχρονιάτικη Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου επιχειρεί το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο με ανακοίνωσή του υπόσχεται ότι «θα προσλάβουμε σημαντικό αριθμό υπαλλήλων το 2016».

«Αυτή (σ.σ. η παράταση) δεν συνδέεται, σε καμία περίπτωση, με την πάγια βούληση, τους σχεδιασμούς και τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης για προσλήψεις σημαντικού αριθμού υπαλλήλων, μέσα στο 2016, για την κάλυψη επειγουσών αναγκών του Δημόσιου τομέα. Προσλήψεις οι οποίες θα είναι εμπροσθοβαρείς καθώς από 1/1/2017 θα ισχύει ο νέος κανόνας 1 προς 1 ως προς τις αποχωρήσεις/προσλήψεις», καταλήγει η ανακοίνωση

Πηγή: e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *