500 προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών για δύο χρόνια στις ΜΕΘ

Κοινοποιήστε το άρθρο

nosokomeiaΜε την εξαγγελία της πρόσληψης 500 συμβασιούχων επαγγελματιών υγείας (νοσηλευτών και γιατρών) για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ΕΣΥ μέσα στον Φεβρουάριο επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να ρίξει τους τόνους και να μειώσει τις αντιδράσεις έπειτα από τη δημοσιοποίηση στις αρχές της εβδομάδας της θλιβερής λίστας αναμονής δεκάδων ασθενών για μια κλίνη ΜΕΘ.

Το δραματικό πρόβλημα της έλλειψης διαθέσιμων κλινών στις ΜΕΘ αναδείχτηκε την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών που βρίσκονταν σε θαλάμους ή σε διαδρόμους έφτασε εκείνη την ημέρα τους 50 ασθενείς, ενώ την Πρωτοχρονιά ανέμεναν για Εντατική 52 ασθενείς.

Η έλλειψη κλινών ΜΕΘ είχε -και έχει- ως αποτέλεσμα και την αναβολή πολλών τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, τουλάχιστον 200 κλίνες ΜΕΘ, οι μισές εκ των οποίων στην Αττική, είναι εξοπλισμένες αλλά κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Διετείς συμβάσεις για 500 νοσηλευτές και γιατρούς

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα προκηρύξει 400 θέσεις νοσηλευτών και 100 θέσεις γιατρών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Πρόκειται για διετείς συμβάσεις εργασίας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με το οποίο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχει γίνει συνεννόηση για επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε το προσωπικό να διοριστεί εντός του Φεβρουαρίου.

«Με αυτό τον τρόπο αφενός θα διασφαλιστεί η σημερινή λειτουργία των κλινών ΜΕΘ και αφετέρου θα αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα», προσθέτει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, διαβεβαιώνοντας ότι η διαχείριση των αιτημάτων γίνεται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, με βάση τη σοβαρότητα των περιστατικών και με απόλυτη διαφάνεια.

Πηγή: e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *