Αφορολόγητο μόνο με πλαστικό χρήμα

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 144

pistotikes-kartesΝέα δεδομένα στις συναλλαγές δημιουργεί το νομοσχέδιο για τη χρήση πλαστικού χρήματος που κατατίθεται το επόμενο διάστημα στη Βουλή, στο πλαίσιο της προσπάθειας για δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής.

 Με τις ρυθμίσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών επανέρχεται η σύνδεση του αφορολόγητου με τις δαπάνες μέσω αποδείξεων και σύμφωνα με πληροφορίες, από το επόμενο έτος για να χτιστεί το αφορολόγητο αλλά και η έκπτωση φόρου όλες οι δαπάνες θα πρέπει να γίνονται μέσω καρτών ή τραπεζών.

Οι σχετικές διατάξεις θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017, ενώ το 2016 αναμένεται να εφαρμοστεί ένα μικτό σύστημα, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες για το τρέχον έτος θα ληφθούν υπόψη και οι χάρτινες αποδείξεις αλλά και αυτές από τις συναλλαγές με “πλαστικό” χρήμα.

Οι αποδείξεις που θα απαιτούνται για να χτιστεί το αφορολόγητο θα εξαρτώνται από το δηλωθέν εισόδημα, ωστόσο μένει να ξεκαθαριστεί τι ποσοστό θα ζητείται επί του εισοδήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους -στα όρια του αφορολόγητου- θα απαιτούνται αποδείξεις με πλαστικό χρήμα στο 10% του εισοδήματος και από κει και πέρα θα υπάρχει μία κλιμάκωση ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί ακόμη το πλαφόν.

Θολό παραμένει ακόμη το τοπίο για το εάν θα υπολογίζονται και οι αποδείξεις των ΔΕΚΟ.

Οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να κρατούν τις αποδείξεις στα σπίτια τους, καθώς τα στοιχεία θα αποστέλλονται απευθείας από τις τράπεζες στο taxis.

Δεδομένο θεωρείται ότι θα περιοριστούν δραστικά οι συναλλαγές με χρήση μετρητών μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων, αλλά και μεταξύ επιχειρήσεων, αφού φαίνεται πως από την 1η Ιουλίου θα απαγορευτούν για τους καταναλωτές οι συναλλαγές με μετρητά σε καταστήματα λιανικής για αγορές άνω των 500 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες μεταξύ των επιχειρήσεων θα είναι μέχρι του ποσού των 50 ευρώ.

Επίσης, όσοι επιτηδευματίες κάνουν από φέτος έναρξη εργασιών θα πρέπει υποχρεωτικά να εφοδιαστούν με τα μηχανάκια POS.

Πηγή: MEGA 

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κατάργηση παρελάσεων και υποχρεωτικού εκκλησιασμού
Προηγούμενο άρθρο
Βλέπουν έξοδο από την ύφεση και ομαλότητα
Μενού