Πότε κόβεται η χρηματοδότηση στους ΟΤΑ και τις επιχειρήσεις τους

Κοινοποιήστε το άρθρο

0eca11068f2c46a8a5aa4bca9bc7f1ceΤην υποχρέωση υποβολής οικονομικών στοιχείων στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων που τηρούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, φέρνει με τις προβλέψεις του το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ που έχει δώσει για διαβούλευση στους δημάρχους το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (δείτε ολόκληρο το έγγραφο του νομοσχεδίου ΕΔΩ).

Η υποβολή οικονομικών στοιχείων αφορά Δήμους, Περιφέρειες, Νομικά Πρόσωπα (με την εξαίρεση των σχχολικών επιτροπών), επιχειρήσεις ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, την ΚΕΔΕ και τις ΠΕΔ, μεταξύ άλλων. Η σχετική διάταξη (άρθρο 43) ορίζει ότι «σε περίπτωση μη ενσωμάτωσης ή καθυστέρησης ενσωμάτωσης των στοιχείων, μπορεί, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να επιβάλλεται παρακράτηση ή μη απόδοση μέρους ή συνόλου των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, στον οικείο Ο.Τ.Α.».

Αναλυτικότερα:

Άρθρο 43
Υποβολή οικονομικών στοιχείων Ο.Τ.Α.

1. Οι δήμοι, τα Νομικά τους Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου με την εξαίρεση των σχολικών επιτροπών, οι επιχειρήσεις Ο.Τ.Α., οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης- Αποχέτευσης του ν. 1069/1080, οι σύνδεσμοι Ο.Τ.Α., η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, οι Περιφερειακές
Ενώσεις Δήμων, καθώς και οι περιφέρειες, τα περιφερειακά ταμεία ανάπτυξης, οι
επιχειρήσεις και τα λοιπά νομικά πρόσωπα των περιφερειών και η Ένωση Περιφερειών
ενημερώνουν με τα οικονομικά τους στοιχεία, τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων που
τηρούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

2. Με ξεχωριστές αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ανά βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθορίζεται ο τύπος, το περιεχόμενο των στοιχείων, ο χρόνος, ο τρόπος ενημέρωσης των βάσεων δεδομένων, οι φορείς στους οποίους παρέχεται ηλεκτρονική πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων και κάθε άλλο αναγκαίο θέμα για την εφαρμογή του παρόντος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Σε περίπτωση μη ενσωμάτωσης ή καθυστέρησης ενσωμάτωσης των στοιχείων, μπορεί, με απόφαση τουΥπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να επιβάλλεται παρακράτηση ή μηαπόδοση μέρους ή συνόλου των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, στον οικείο Ο.Τ.Α.. Έως τηνέκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων του παρόντος άρθρου ισχύουν τα οριζόμενα στις υπ’ αρ. 74712/2010 και 74713/2010 (ΦΕΚ 2043/Β΄) Αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών,Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

3. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κάθε άλλη διάταξη η οποία είναι αντίθετη
προς τις ρυθμίσεις του παρόντος άρθρου καταργείται.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *