Δείτε την Εγκύκλιο για το Εφάπαξ: Τι αλλάζει στον υπολογισμό – Ποιους αφορά

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 145
ypourgeioergasias-thumb-largeΤο Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε την αλλαγή στο ποσοστό αναπλήρωσης, βάσει του οποίου θα υπολογίζεται στο εξής το εφάπαξ, με συνέπεια να υπάρχει η πιθανότητα να αυξηθεί το τελικό ποσό που θα χορηγείται στους δικαιούχους, ειδικότερα, για όσους ασφαλισμένους (πχ δημοτικοί – κοινοτικοί υπάλληλοι, δικαστικοί) έχουν καταβάλλει εισφορές υψηλότερες του 4%, που είναι το σημερινό όριο.

Σε σχετική εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος, επισημαίνεται ότι για μισθωτούς με εισφορά ύψους 4% επί των αποδοχών, η εφάπαξ παροχή αποτελείται από το γινόμενο του εξήντα τοις εκατό (60%) των αποδοχών, επί των οποίων έγιναν οι νόμιμες κρατήσεις, επί του δεκαδικού αριθμού των ετών ασφάλισης έως και την 31.12.2013, με ακρίβεια δεύτερου δεκαδικού ψηφίου.

Επειδή, όμως, διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν περιπτώσεις ΝΠΔΔ όπου η εισφορά 4% ίσχυε για τα πρώτα 10 έτη του εργασιακού βίου και στη συνέχεια αυξήθηκε στο 5%, το υπουργείο  Εργασίας αποφάσισε ανάλογη αναπροσαρμογή στον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ. Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι το ποσοστό αναπλήρωσης για τον υπολογισμό της εφάπαξ παροχής στους ασφαλισμένους του ν. 103/75, θα ανέρχεται σε 75% αντί του 60%, αποκλειστικά και μόνο για το χρόνο ασφάλισης για τον οποίο η κράτηση υπολογίζεται με το ποσοστό εισφοράς 5 %.

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Με το ΑΦΜ και από το τηλέφωνο ο έλεγχος πληρωμής επιδοτήσεων
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Ακτινολόγους σε Διαγνωστικό Πολυϊατρείο στις Κυκλάδες
Μενού