Παράταση στις συμβάσεις εργαζομένων στην καθαριότητα σε δήμους – Δημόσιο

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 155

newego_LARGE_t_1101_54505332Την παράταση των συμβάσεων σε εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας σε δήμους και δημόσιες υπηρεσίες περιγράφει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών η οποία κοινοποιήθηκε στις υπηρεσίες κατ’ εφαρμογή του νόμου 4429/2016, η οποία προκαλεί την αντίδραση της ΚΕΔΕ που ζητά να καλυφθούν οι μισθοί των συμβασιούχων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ρύθμιση αφορά περίπου 4.000 εργαζομένους, εκ των οποίων οι περισσότεροι εργάζονται στους ΟΤΑ. Η εγκύκλιος περιγράφει ότι οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις και όσες έχουν λήξει μέχρι και ενενήντα ημέρες πριν την έναρξη του νόμου για την καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ, όπως επίσης για κάθε είδους υπηρεσίες των ΟΤΑ αρμόδιες για την καθαριότητα, καθώς και για την εξυπηρέτηση αναγκών καθαριότητας σε άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ, παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31-12-2017.

Εξαίρεση

Στην παράταση δεν εμπίπτουν οι ατομικές συμβάσεις που συνήφθησαν για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών στον τομέα της καθαριότητας, η διάρκεια των οποίων δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες εντός συνολικού διαστήματος δώδεκα μηνών, και οι οποίες έχουν συναφθεί από την 1-1-2016 και μετά.

Στο πλαίσιο της διάταξης περιλαμβάνονται όλες οι ενεργές ατομικές συμβάσεις και όσες συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και ενενήντα ημέρες πριν την έναρξη του νόμου, δηλαδή όσες συμβάσεις έχουν λήξει μετά την 21η-7-2016. Η παράταση των συμβάσεων γίνεται με την έκδοση διαπιστωτικής πράξης του αρμόδιου για την πρόσληψη οργάνου και δεν απαιτείται απόφαση κάποιου άλλου συλλογικού οργάνου π.χ Διοικητικού ή Δημοτικού Συμβουλίου κλπ. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά περιπτώσεις παράτασης συμβάσεων του προσωπικού που συνεισφέρει στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του τομέα καθαριότητας.

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας Μηχανικών στην Αττική
Προηγούμενο άρθρο
Υπ. Παιδείας: Πώς θα εξετάζονται τα «Νέα Ελληνικά» στην Α’ και Β’ Λυκείου (εγκύκλιος)
Μενού