36.000 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία διεκδικεί η EINAΠ

Κοινοποιήστε το άρθρο

c2669a57f43a5878e3dcf0289b46d481Την υποστελέχωση στο χώρο του δημοσίου συστήματος Υγείας, έχει στο στόχαστρό της η ΕΙΝΑΠ, διεκδικώντας «άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότηση του συστήματος».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει επίσης ότι: «Η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου υγειονομικού προσωπικού έχει κάνει τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν. Το ίδιο το Υπουργείο ομολογεί πως τα οργανικά κενά σε ιατρικό προσωπικό είναι άμεσα 6.600 γιατροί και 30.000 νοσηλευτικό, βοηθητικό κ.λπ. προσωπικό.

Δεν δεχόμαστε να λένε ότι φταίνε οι γιατροί που καθυστερούν οι διαδικασίες για τους Επιμελητές Β΄. Είναι ολοφάνερο και αποδεικνύεται ότι η γραφειοκρατία, που για αυτό ευθύνη έχει η Πολιτεία, καθυστερεί τις διαδικασίες.

Τα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων έχουν ήδη εξαντληθεί και προσπαθούν να πληρώσουν τα άκρως απαραίτητα (φάρμακα και αναλώσιμα), ενώ τα υπόλοιπα μένουν πίσω, όπως η ανανέωση και η επισκευή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, οι συντηρήσεις των κτιριακών εγκαταστάσεων κ.λπ.

Ζητάμε να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό του 2016  και να θέσουμε ως στόχο το κονδύλι των κρατικών δαπανών υγείας από τον προϋπολογισμό να αυξηθεί στα αναγκαία επίπεδα, γιατί σήμερα είναι επικίνδυνα χαμηλό»

Για τα θέματα αυτά η ΕΙΝΑΠ δήλωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 24 Νοεμβρίου και παράλληλα διεκδικεί: «Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός Επιμελητής Β΄. Να προσληφθούν όλοι οι επικουρικοί Επιμελητές Β΄γιατροί της λίστας».

 

Πηγή: e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *