Παράταση συμβάσεων: Νομική ακύρωση της τροπολογίας εξετάζει η ΚΕΔΕ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 136
ergatis_aporimatoforoΝομικό «πόλεμο» κατά της τροπολογίας Βερναρδάκη με την οποία παρατείνονται οι συμβάσεις καθαριότητας ως τις 31.12.17 εξετάζει η ΚΕΔΕ. Σύμφωνα με πρόταση του «γαλάζιου» δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη που έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, η Κεντρική Ένωση Δήμων θα εξετάσει το ενδεχόμενο «προσφυγής αντισυνταγματικότητας» του νόμου , καθώς, όπως ειπώθηκε, κατά παράβαση του άρθρου 103 του Συντάγματος, στην ουσία συμβάσεις ορισμένου χρόνους μετατρέπονται σε αορίστου. Με την άποψη του κ. Χιονίδη συμφώνησε και ο (νομικός), επίσης, «γαλάζιος» δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, με τον κ. Πατούλη να ζητά το θέμα να εξεταστεί από τη νομική υπηρεσία της ΚΕΔΕ, προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες τόσο στα ελληνικά όσο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πατούλης: Καθυστερήστε τις προσλήψεις!

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δήμαρχοι με προεξάρχοντα τον κ. Πατούλη τόνισαν ότι εφόσον προχωρήσει η παράταση συμβάσεων πολλοί δήμοι θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε αύξηση των δημοτικών τελών. Γι’ αυτό το λόγο η ΚΕΔΕ θα ζητήσει από τους νέους υπουργούς Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ο. Γεροβασίλη τα σχετικά κονδύλια να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε να βρεθούν τρόποι να καθυστερήσουν οι προσλήψεις των συμβασιούχων μέχρι η κυβέρνηση να δώσει απάντηση στο αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

Θέμα αντισυνταγματικότητας θέτει και η ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι θέμα αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας Βερναρδάκη είχαν θέσει  ο συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής,  Μάκης Βορίδης και ο υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Όπως τόνιζαν «ένα μεγάλο επίτευγμα βέβαια του αρμόδιου υπουργού είναι ότι για μια ακόμα φορά “κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης” παρατείνει σε ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και των σχετικών νόμων τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου των Ο.Τ.Α. και των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, δημιουργώντας εκ νέου κομματικούς στρατούς ομήρων συμβασιούχων.»

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Μέχρι 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το ΚΕΑ -Όλη η διαδικασία
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου του Ε.Κ. “Αθηνά”
Μενού