Πώς και ποιοι θα μπορούν να διαγράφουν χρέη στην Εφορία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 135
eforia1_photo_0Το σχέδιο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, που θα μπορούσε να ανακουφίσει χιλιάδες οφειλετών από χρέη προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, φαίνεται πως αποδέχονται οι δανειστές. Κατά τις χθεσινές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, έγινε ένα μεγάλο βήμα στο θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ποιοι θα μπορούν να διαγράφουν χρέη και με ποιο τρόπο

Σύμφωνα με την πρόταση του οικονομικού επιτελείου της Αθήνας, προβλέπεται κλιμακωτή διαγραφή φόρων. Οι φόροι που εξαιρούνται της διαγραφής είναι οι φόροι υπέρ τρίτων (πχ ΦΠΑ). Ωστόσο περιλαμβάνονται κόκκινες οφειλές επιχειρηματιών προς τις τράπεζες, την Εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς πιστωτές.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι να υπάρξει ιεράρχηση των φόρων που θα μπορούν να διαγραφούν.

Τα χρέη που θα διαγράφονται πρώτα είναι αυτά που προέρχονται από πρόστιμα και προσαυξήσεις από ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία ενώ θα δίδεται η δυνατότητα να διαγραφεί ακόμη και μέρος του αρχικού κεφαλαίου καθυστερούμενων φόρων.

Αν και το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, οι εκπρόσωποι των δανειστών φαίνεται πως ήδη έδωσαν το πράσινο φως.

 

 

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΑΣΕΠ: 4 προκηρύξεις για 151 μόνιμους σε υπουργεία, ΗΔΙΚΑ, Επιτροπή Ανταγωνισμού
Προηγούμενο άρθρο
Επίδομα ενοικίου: Εγκρίθηκε η 15η δόση – Πόσοι είναι οι δικαιούχοι
Μενού