Αντωνοπούλου: Εντός της εβδομάδας ξεκινούν οι αιτήσεις για την κοινωφελή εργασία σε 274 δήμους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 241

Εντός της εβδομάδας θα βγει και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους που απευθύνεται σε μία πολύ ευάλωτη ομάδα, σε αυτούς που είναι μακροχρόνια άνεργοι και απευθύνεται σε 23.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα είπε η ίδια, όσοι θα προσληφθούν «θα εργάζονται σε δήμους 4 ημέρες την εβδομάδα και την 5η μέρα θα πηγαίνου, για να αναβαθμίζουν τα προσόντα του και τις δεξιοτεχνίες τους, εφόσον το επιθυμούν»

Σχετικά με τα υπόλοιπα προγράμματα απασχόλησης, η κ. Αντωνοπούλου σημείωσε ότι «έχει ήδη ξεκινήσει να τρέχει το πρόγραμμα για ηλικίες 29 έως 49 ετών, που απευθύνεται στον ιδιωτικό τομέα και ενισχύει τις επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν προσλήψεις, δίνοντας κάθε μήνα 386 ευρώ υποστηρικτικά για το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος».

Η ίδια ανκοίνωσε ότι «έχουμε ήδη νομοθετήσει, ώστε να έχει το δικαίωμα ένας άνεργος να χρησιμοποιήσει το επίδομα ανεργίας του σαν επίδομα εργασίας» και θα έρθει σχετικό πρόγραμμα το επόμενο διάστημα.

Επίσης ανέφερε ότι «υπάρχει το πρόγραμμα για ηλικίες 50 και άνω, το οποίο ακριβώς επειδή είναι η πιο δύσκολη ηλικία χρηματοδοτεί μέχρι και 500 ευρώ για κάθε πρόσληψη ανέργου».

Η δράση έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Ενδεικτικά, τα προγράμματα αυτά εντάσσονται στους ακόλουθους τομείς προτεραιότητας:

  • Αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η αναβάθμιση και συντήρηση δημοτικών υποδομών, η αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών με έμφαση στην προώθηση της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), η καθαριότητα κ.λπ.
  • Υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της Εκπαίδευσης.
  • Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας (καθαριότητα υποδομών Υγείας, εξυπηρέτηση κοινού, υποστήριξη λειτουργίας πληροφοριακού συστήματος και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του συστήματος Υγείας).
  • Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε φορείς του δημόσιου τομέα που έχουν καθημερινή και άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών (π.χ. ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, δικαστήρια κ.λπ.).
  • Βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Δημόσιας Διοίκησης προς τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
21 απαντήσεις για την απλοποίηση αδειοδότησης επιχειρήσεων
Προηγούμενο άρθρο
Προκήρυξη ΑΣΕΠ 6Κ/2016: Ερχονται 93 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ
Μενού