2.000 προσλήψεις για τα έργα αναβάθμισης των 14 αεροδρομίων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 157

Τονωτική «ένεση» για την κατασκευαστική αγορά αποτελούν τα έργα αναβάθμισης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που θα υλοποιήσει η Intrakat, εκτελώντας σύμβαση ύψους 357 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας Πέτρος Σουρέτης σε ενημερωτική συνάντηση με τους δημοσιογράφους, οι κατασκευαστικές εργασίες θα δημιουργήσουν περίπου 1.800-2.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα καλυφθούν, ως επί το πλείστον, από εργατοτεχνικό προσωπικό.


 Πότε ξεκινούν τα έργα

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο πότε θα λάβει χώρα η παραχώρηση, για 40 έτη, των 14 αερολιμένων στο ελληνογερμανικό σχήμα Fraport-Slentel, με το Δημόσιο να έχει ορίσει την 11η Απριλίου ως ημερομηνία παράδοσης-παραλαβής.

Αυτή τη στιγμή, ολοκληρώνεται η κατάρτιση των απαιτούμενων μελετών, αντικείμενο για το οποίο «απασχολούνται σχεδόν όλα τα τεχνικά γραφεία της Αθήνας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο Capital.gr στέλεχος της Intrakat. Θα ακολουθήσει η έκδοση των οικοδομικών αδειών, με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει την πλήρη ανάπτυξη των έργων το επόμενο Φθινόπωρο.

Στόχος όμως, είναι το καλοκαίρι τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Άκτιο, Καβάλα, Ρόδος, Κως, Σάμος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σαντορίνη και Σκιάθος) να έχουν αποκτήσει «αέρα ανανέωσης». Στο πλαίσιο αυτό, αναμένονται παρεμβάσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αναβάθμιση της σήμανσης στα αεροδρόμια και στους χώρους υγιεινής με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αυτές είναι οι αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις 2017
Προηγούμενο άρθρο
ΙΚΥ: Ξεκινούν οι αιτησεις για το μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα 2017
Μενού