Voucher 29-64: Τελικά αποτελέσματα με τις λίστες των παρόχων του προγράμματος

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 148

Αναρτήθηκαν τα τελικά αποτελέσματα για την λίστα των παρόχων που θα μπορούν να ενταχθούν οι ωφελούμενοι άνεργοι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ, του προγράμματος voucher 29 – 64 ετών.

Για το πρόγραμμα έχουν υποβληθεί 133.873 αιτήσεις και οι άνεργοι πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

– Η αμοιβή για την κατάρτιση και την πρακτική άσκηση φτάνει τα 2.600 ευρώ.

– Οι πάροχοι κατάρτισης θα λάβουν από 1.155 έως 1.355 ευρώ.

– Το 45% των ωφελούμενων, δηλαδή 10.000 άτομα, σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη, θα πρέπει να παραμείνουν στην εργασία τους, χρονικό διάστημα έξι μηνών, επιπλέον της διάρκειας του προγράμματος.

– Το πρόγραμμα αφορά την κατάρτιση, πιστοποίηση και απασχόληση 23.000 ανέργων, σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας. Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο των επιταγών κατάρτισης (Training Voucher) και αφορά σε συνολικά 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της Οικονομίας.

– Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών και θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση 500 ωρών (περίπου 5 μήνες) σε επιχειρήσεις κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας (Εμπόριο, Logistics, Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμό, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας).

Δειτε εδώ τον πίνακα.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Yπ. Παιδείας: Πρόσκληση για ένταξη σε πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων
Προηγούμενο άρθρο
Υπ. Οικονομικών: Ποιες επιχειρήσεις υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS (απόφαση-πίνακας)
Μενού