Μέσα στο Μάιο η υπουργική απόφαση για μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 272

Στην τελική φάση  σύνταξης βρίσκεται πλέον η κοινή υπουργική απόφαση  για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων (ουσιαστικά θα πρόκειται για μετατροπή  απλών συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου)  που υπηρετούν σήμερα με διαρκώς ανανεούμενες ετήσιες η πολύμηνες  συμβάσεις για αρκετά χρόνια στο δημόσιο ή τους δήμους.

Η  υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις  μονιμοποίησης ενός σημαντικού αριθμού συμβασιούχων από ένα σύνολο 30.000 που έχουν πολύχρονη προϋπηρεσία και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αναμένεται να εκδοθεί τον Μάιο και θα συνυπογράφεται από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών.

Ωστόσο εκτός νυμφώνος αναμένεται να  βρεθούν  τουλάχιστον άλλες 50.000 συμβασιούχοι που μαζί με τις 30.000 απαριθμούν το  έκτακτο προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στο δημόσιο όπως π.χ  αρκετές χιλιάδες αναπληρωτών και ωρομίσθιων  εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι σε κοινοτικά προγράμματα κλπ  .

Επιδίωξη, όπως δηλώνεται από την Κυβέρνηση, είναι να δοθεί τέλος στην πολύχρονη  ομηρία ορισμένων χιλιάδων εργαζομένων με συμβάσεις έργου ,ορισμένου χρόνου και ωρομισθίων στο δημόσιο οι οποίοι παρότι καλύπτουν επί πολλά χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν έχουν μόνιμη σχέση εργασίας με το δημόσιο (βλέπε πυροσβέστες ,πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ,καθαρίστριες σχολείων, παιδικοί σταθμοί  κλπ) .

Πριν την κατάθεση της σχετικής υπουργικής απόφασης  με την οποία χιλιάδες συμβασιούχοι θα αποκτήσουν την ιδιότητα του συμβασιούχου  αορίστου χρόνου  επιδίωξη του  υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, όπως άλλωστε  έχει διαμηνύσει στη Βουλή είναι  να λάβει  τη συγκατάθεση και την έγκριση από τα περισσότερα κόμματα  της Αντιπολίτευσης..

Η μονιμοποίηση των  συμβασιούχων  με πολύχρονες  σήμερα συμβάσεις  ορισμένου χρόνου η έργου στο δημόσιο  θα γίνει μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ με «κλειστό» διαγωνισμό και πριμοδότηση της προϋπηρεσίας τους στις   θέσεις και ειδικότητες που θα προκηρυχθούν και στις οποίες υπηρετούν σήμερα. Πηγές από το Υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν ότι πιθανότατα θα εφαρμοστεί η ίδια διαδικασία που  εφαρμόστηκε για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στα ΚΕΠ το 2007 οι οποίοι πριμοδοτήθηκαν για την προϋπηρεσία τους στα ΚΕΠ.

Κι αυτό για  να παρακαμθεί η απαγόρευση μονιμοποιήσεων συμβασιούχων που προβλέπει το αναθεωρημένο Σύνταγμα καθώς σύμφωνα με το άρθρο 103  απαγορεύεται  ρητώς η,μετατροπή συμβάσεων έργου η ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πανελλήνιες 2017: Η προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές
Προηγούμενο άρθρο
Οι 12.000 προσλήψεις μονίμων και εποχικών που θα γίνουν μέχρι το Σεπτέμβριο
Μενού