10.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών προαναγγέλλει ο Γαβρόγλου

Κοινοποιήστε το άρθρο

«H Παιδεία αποτελεί την πρώτη κυβερνητική προτεραιότητα» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι σε βάθος τριετίας θα γίνουν τουλάχιστον10.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως θα υπάρξει διαφορετικό καθεστώς για μόνιμες προσλήψεις αναπληρωτών σε αναγνώριση της προσφοράς και της προϋπηρεσίας τους σε αντίθεση με τους νεοπροσλαμβανόμενους, των οποίων τις προσλήψεις θα εποπτεύσει το ΑΣΕΠ.

Είπε ότι θα προβλέπεται «στη συμφωνία η ανάγκη για προσλήψεις» και πως δεν υπάρχει ζήτημα με το όριο.

Για την εισαγωγή στα ΑΕΙ τόνισε πως στόχος είναι η αναμόρφωση του Λυκείου, εκκινώντας από τη Β και Γ Λυκείου και μέσα από ένα αδιάβλητο και αξιόπιστο σύστημα θα παρέχεται ένα ισχυρό εθνικό απολυτήριο, ο βαθμός του οποίου θα ανοίγει χωρίς εξετάσεις την πόρτα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Υπογράμμισε πως για σχολές με ζήτηση, όπως η Ιατρική, μπορεί να εφαρμόζεται ένα είδος εξετάσεων. Σημείωσε πως για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ θα υπάρχει πρόσβαση σε διετείς δομές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ -τα οποία αναβαθμίζονται- όπου θα λαμβάνουν πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων. Στο αναμορφωμένο Λύκειο, ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, θα υπάρχουν λιγότερα μαθήματα, αλλά με περισσότερες ώρες ανά μάθημα, ώστε να παρέχεται ουσιαστική μόρφωση.

Έκανε λόγο για υποχρεωτική μόρφωση δεκατεσσάρων ετών.

Σημείωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω» στο θέμα της πιστοποίησης των εκπαιδευτικών ικανοτήτων.

Τέλος ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί νομοσχέδιο με το οποίο θα προσδιορίζεται η νέα διαδικασία επιλογής διευθυντών εκπαίδευσης.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *