ΟΑΕΔ-Κοινωφελής: Ξεκινά νέο πρόγραμμα προσλήψεων 3.494 ανέργων σε δήμους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 177

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς  εργασίας για την πρόσληψη 3.494 ανέργων, σε 17 δήμους της χώρας, θύλακες υψηλής ανεργίας.

Το πρόγραμμα θα έπρεπε να έχει δημοσιευτεί ήδη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, παρότι είχε πάει στο ΑΣΕΠ για τελική έγκριση, παρουσιάστηκαν μια σειρά από παραλείψεις στην κατάρτιση του και επέστρεψε στο υπουργείο Εργασίας για τις απαραίτητες διορθώσεις. Πλέον είναι έτοιμο και αναμένεται να αναρτηθεί προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων από τους ανέργους.

Πρόκειται για πρόγραμμα που εντάσσεται στο δεύτερο κύκλο δράσεων της κοινωφελούς εργασίας, έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Οικονομίας και θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ, με στόχο από τη μια πλευρά να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για να απορροφηθούν άνεργοι και από την άλλη να καλυφθούν ανάγκες σε προσωπικό 17 δήμων της χώρας που παρουσιάζουν ταυτόχρονα και υψηλά ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας.

Οι δήμοι που θα υλοποιηθεί

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Δήμους: Περάματος, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αργους-Μυκηνών, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Αρτας, Παύλου Μελά, Σαλαμίνας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Φυλής, Παιονίας, Ασπροπύργου, Κορδελιού-Ευόσμου, Σιντικής, Αγρινίου, Κορίνθου και Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Παράλληλα στόχος τους προγράμματος, είναι η αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων – ανέργων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα θα είναι οκτάμηνης διάρκειας. Οι άνεργοι που θα συμμετέχουν θα απασχοληθούν στην υλοποίηση έργων τα οποία θα αφορούν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της διευκόλυνσης της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας προβλέπονται δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουμένων, όπως συμβουλευτική, κατάρτιση κ.λπ. Αναφορικά με τη συμβουλευτική, στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ θα προσφέρονται δύο υποχρεωτικές συνεδρίες στους ωφελουμένους, κατά την είσοδο και την έξοδό τους στην πράξη χωρίς κόστος, με όρους που θα εξειδικεύονται στην προκήρυξη του ΟΑΕΔ.

Προϋποθέσεις συμμετοχής των ανέργων

Οι ωφελούμενοι απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

— Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

— Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

— Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

— Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ

— Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών

— Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζουμε ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμεΑ, βάσει της νέας νομοθεσίας.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Εκτός 30.000 παιδιά –Η διαδικασία εγγραφής (έγγραφα)
Προηγούμενο άρθρο
Διευθυντής στη Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων, Σχεδιασμού & Ελέγχου της Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Μενού