Το υπουργείο εργασίας διαψεύδει τις μειώσεις στις συντάξεις που έχει ψηφίσει

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 207

Το υπουργείο Εργασίας σε ημερήσια σχεδόν βάση διαψεύδει ό,τι δεν του αρέσει και ας το έχει ψηφίσει.

Ετσι και με το ψαλίδι που ψήφισε στον νόμο 4472/2017 για τα οικογενειακά επιδόματα που θα κοπούν ξεχωριστά από τις συντάξεις που θα έχουν προσωπική διαφορά. Οι μειώσεις θα είναι -όπως λέει ο νόμος- ως 18% λόγω προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και επιπλέον θα κοπούν και τα επιδόματα, που σημαίνει συνολικές περικοπές (σύνταξης και επιδομάτων) ως και 24%, ανάλογα με το αν ένας συνταξιούχος παίρνει επίδομα και για τη σύζυγο και για το παιδί.

Ο συντάκτης της «διάψευσης» το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται ο ίδιος, να εκθέτει τους προϊσταμένους του εντολείς, αλλά το χειρότερο και επικίνδυνο, να «γνωμοδοτεί» διαφορετικά από όσα λέει στην έκθεσή του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Ελεγκτικό Συνέδριο για τις διπλές μειώσεις του 2019 μία στα επιδόματα συζύγου και τέκνων που καταργούνται και μία στις συντάξεις που κόβονται με πλαφόν το 18% λόγω προσωπικής διαφοράς.

Το Γενικό Λογιστήριο λοιπόν λέει ότι «περικόπτονται από 1/1/2019:

– Η οικογενειακή παροχή των συντάξεων (επίδομα συζύγου) για τους συνταξιούχους Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

– Η προσωπική διαφορά που θα προκύψει από τον επανυπολογισμό των συντάξεων με τη μείωση να μην ξεπερνά το 18% επί της καταβαλλόμενης σύνταξης.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο λέει ότι από τις διατάξεις του νέου νόμου προκαλείται α) μείωση συντάξεων με πλαφόν το 18% από 1/1/2019 εξαιτίας της κατάργησης μέρους της προσωπικής διαφοράς και β) περαιτέρω μείωση αποδοχών εξαιτίας της κατάργησης οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου-τέκνων) από την ίδια ημερομηνία. Οι αλλαγές στα επιδόματα σημαίνουν την πλήρη εξάλειψη του επιδόματος συζύγου και τη χορήγηση του επιδόματος τέκνων μόνον με εισοδηματικά κριτήρια όπως αυτά που ισχύουν για τους δικαιούχους επιδομάτων του ΟΓΑ.

Το υπουργείο ισχυρίζεται -παρότι έχει μπροστά του τα δύο κείμενα και κυρίως παρά το γεγονός ότι έχει ψηφίσει τον νόμο που λέει για κατάργηση επιδομάτων και για μείωση συντάξεων 18%- ότι δεν είναι έτσι και μιλά για «δήθεν επιπλέον περικοπή επιδομάτων» αγνοώντας τον νόμο που ψήφισε!!! Θεωρεί ότι μέσα στο 18% θα είναι και τα επιδόματα, παρότι ο νόμος, το Γενικό Λογιστήριο και το Ελεγκτικό Συνέδριο τα ξεχωρίζουν!!!

Αλλωστε αν ο συντάκτης της ανακοίνωσης διάβαζε καλύτερα, θα έβλεπε ότι ο Ελεύθερος Τύπος που χθες αποκάλυψε το e-mail του υπουργείου όπου έλεγε άλλα από αυτά που ψήφισε στον νόμο, θα διαπίστωνε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία εγκύκλιος που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του. Το μόνο που υπάρχει είναι λόγια, εκτιμήσεις και ερμηνείες που δεν στέκουν σε αυτό που λέει ο νόμος.

Διαβεβαιώνουν δηλαδή για κάτι που ούτε οι ίδιοι τολμούν να το βγάλουν σε απόφαση, γιατί θα είναι σαν να αλλάζουν τον νόμο που ψήφισαν.

Μέχρι να γίνει αυτό, ο νόμος 4472/2017, το Γενικό Λογιστήριο, αλλά και το Ελεγκτικό Συνέδριο αναφέρουν ότι οι περικοπές είναι δύο από το 2019: Μία στα οικογενειακά επιδόματα και μία στις συντάξεις.

Οι συνολικές μειώσεις θα είναι 18% ως 24% ή και μεγαλύτερες από τον συνδυασμό των δύο ψαλιδιών. Τα ψήφισαν, είτε τους αρέσει είτε όχι.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

16-f1-6 Το υπουργείο εργασίας διαψεύδει τις μειώσεις στις συντάξεις που έχει ψηφίσει16-f2-1 Το υπουργείο εργασίας διαψεύδει τις μειώσεις στις συντάξεις που έχει ψηφίσει16-f1-1 Το υπουργείο εργασίας διαψεύδει τις μειώσεις στις συντάξεις που έχει ψηφίσει16-f1-5 Το υπουργείο εργασίας διαψεύδει τις μειώσεις στις συντάξεις που έχει ψηφίσει16-f2-32 Το υπουργείο εργασίας διαψεύδει τις μειώσεις στις συντάξεις που έχει ψηφίσει

 

 

 

 

Πηγή:eleftherostypos.gr

Μενού