Τα λάθη που καλό είναι να μη γίνονται στον χώρο εργασίας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 150

Τα λάθη που καλό είναι να μη γίνονται στον χώρο εργασίας.

Κανείς δε συμπαθεί τα φαγητά που μυρίζουν

Εκτός κι αν δουλεύεις σε τράτα, κανείς από τους συναδέλφους σου δεν πρόκειται να εκτιμήσει στο ελάχιστο τα αρώματα που θα αναδυθούν από το γαύρο πλακί ή τις σαρδέλες ή ακόμη και τον τόνο που περιέχει το ταπεράκι σου. Ο γενικός κανόνας εδώ είναι, εφόσον φέρνεις φαγητό από το σπίτι στο γραφείο, να φροντίζεις να μην έχει έντονη οσμή. Μπορεί να μοιάζει ως κάτι ασήμαντο, αλλά η δυσοσμία αποσπά την προσοχή και σε καθιστά αυτομάτως στόχο όχι και τόσο κολακευτικών σχολίων.

Δεν «μαχαιρώνουμε πισώπλατα»

Οι τρεις παραπάνω λέξεις αρκούν για να καταλάβεις περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Τα «πισώπλατα μαχαιρώματα», ακούσια ή προσχεδιασμένα αποτελούν τεράστια πηγή διαμάχης σε ένα εργασιακό περιβάλλον. Πολλοί το κάνουν μάλιστα για να αποφύγουν κάποιες συγκρούσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι πως δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερες εντάσεις και δράματα. Και μην ξεχνάς ποτέ πως υπάρχει και ο κίνδυνος του στιγματισμού.

Προσπάθησε να μην είσαι αρνητικός

Οk, δε λέω να συμπεριφέρεσαι σαν πανελετζού που χορεύει αμέσως μετά το διαφημιστικό διάλειμμα αλλά ακόμη και σε περιπτώσεις και ημέρες που δε νιώθεις και πολύ καλά συναισθηματικά, μην αφήσεις την αρνητικότητά σου να διαρρεύσει. Έχεις βρεθεί σε μια δουλειά για να κάνεις ευκολότερη τη ζωή του προϊσταμένου και της ομάδας σου, όχι δυσκολότερη.

Μη γίνεσαι κουτσομπόλης

Σε όλους αρέσει το κουτσομπολιό (ή σχεδόν σε όλους), όσο κι αν δεν το παραδέχονται. Όταν όμως αυτό συμβαίνει τακτικά στον εργασιακό χώρο και αφορά κάποια άτομα που βρίσκονται μόλις λίγα γραφεία πιο πέρα, τα πράγματα μπορεί να γίνουν εξαιρετικά άβολα. Και εύκολα μπορείς ξαφνικά να γίνεις κακεντρεχής και αρνητικός.

Όχι, δε μισείς τη δουλειά σου

Το τελευταίο πράγμα που θέλει να ακούσει ένας συνάδελφός σου ή -ακόμη χειρότερα- το αφεντικό σου είναι να λες πως μισείς τη δουλειά σου. Αυτό, πέρα από το ότι σε χαρακτηρίζει σαν κακό επαγγελματία, ρίχνει σε αρκετά μεγάλο βαθμό το ηθικό και την ψυχολογία της ομάδας σου. Και να γνωρίζεις, πως πάντοτε υπάρχει ένας ενθουσιώδης τύπος που περιμένει μια ευκαιρία για να καθίσει στην καρέκλα του γραφείου σου.

Όλες οι παραπάνω συμπεριφορές μπορεί να ακούγονται ακραίες ή και ασυνήθιστες, αλλά έχουν μια τάση να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και στους πιο συνεπείς, ήρεμους και αποδοτικούς εργαζόμενους. Μια υπενθύμιση οφείλεις να την κάνεις στον εαυτό σου πού και πού, ώστε να μπορείς εύκολα να τις αποφύγεις.

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΑΣΕΠ: Όλες οι λεπτομέρειες της προκήρυξης 10Κ/2017 -Ξεκίνησαν οι αιτήσεις
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας σε Φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Μενού