«Τρέχουν» τελευταία στιγμή για 15.371 προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 138

Με 15.371 προσλήψεις αναπληρωτών, το υπουργείο Παιδείας καλύπτει στο παρά πέντε από το πρώτο σχολικό κουδούνι ένα μεγάλο μέρος των ελλείψεων σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή και από την επόμενη εβδομάδα που θα ανοίξουν τα σχολεία, θα γίνει εκ νέου καταγραφή των κενών, όπου προκύψουν. Βέβαια, οι συνδικαλιστές δασκάλων και καθηγητών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) σημειώνουν ότι ακόμα υπάρχουν γύρω στα 5.000 κενά τα οποία πρέπει να καλυφθούν. Ειδικότερα, στην πρωτοβάθμια καταγράφονται 4.000 κενά (σ.σ. τα οποία πάντως οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας τα αποδίδουν σε κενά της παράλληλης στήριξης) και στη δευτεροβάθμια περίπου 1.000 κενά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, 6.313 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί προσλήφθηκαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 954 καθηγητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στην Ειδική Αγωγή έχουν προσληφθεί 8.104 αναπληρωτές, εκ των οποίων οι 2. 521 αφορούν το ειδικό και βοηθητικό προσωπικό.
Φέτος, το υπουργείο Παιδείας ανέτρεψε όλες τις ημερομηνίες των απαραίτητων διαδικασιών για την πρόσληψη των αναπληρωτών, ακόμα και των εγγραφών μαθητών και δηλώσεων μαθημάτων, μεταθέτοντάς τες αρκετά νωρίτερα ώστε να προλάβει τις προθεσμίες. Δεν έλειψαν βέβαια και τα παρατράγουδα, καθώς οι κινήσεις του υπουργείου κρίθηκαν αιφνιδιαστικές από αναπληρωτές που έχασαν τις προθεσμίες και ζήτησαν παράταση των δηλώσεων. Αίτημα το οποίο τελικά δεν εισακούστηκε.

Στο μοναδικό -ίσως- μεγάλο στοίχημα (εκπαιδευτικό και επικοινωνιακό) που έχει κερδίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πέτυχε το αυτονόητο, να ανοίγουν τα σχολεία με όσο το δυνατόν λιγότερες ελλείψεις, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προσέθεσε και την έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των εκπαιδευτικών αναπληρωτών. Ειδικότερα, με απόφαση των υπουργείων Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όσοι αναπληρωτές θα προσληφθούν φέτος θα έχουν έκπτωση στην πρώτη τους μετάβαση στις έδρες των

Διευθύνσεων Πρόσληψης, καθώς επίσης και τη μετακίνησή τους, εφόσον απαιτηθεί, σε άλλο νησί για να αναλάβουν υπηρεσία. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να φέρουν αντίγραφο της Υπουργικής Απόφασης πρόσληψης ή αντίγραφο της απόφασης τοποθέτησης του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, κατά περίπτωση.

 

 

 

Πηγή:eleftherostypos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
107 Έλληνες εκπαιδευτικοί ξεχώρισαν στο πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator Experts 2017-2018
Προηγούμενο άρθρο
Προσλήψεις και πρακτική άσκηση για 115 άτομα στην ΕΥΑΘ
Μενού