Πριν το τέλος Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τις αιτήσεις των οικιστών εργατικών κατοικιών

Κοινοποιήστε το άρθρο

Πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου θα ενεργοποιηθεί ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για να δεχτεί τις αιτήσεις των οικιστών των εργατικών κατοικιών, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά του συνόλου της χώρας, για να αξιοποιηθούν οι ρυθμίσεις που έχει κάνει το υπουργείο Εργασίας, μέσω υπουργικών αποφάσεων. 

Οι ρυθμίσεις αυτές θα αναπροσαρμόσουν τις οφειλές 36.000 οικιστών στο σύνολο της χώρας, και καλούνται όσοι θέλουν να επωφεληθούν από τη ρύθμιση να κάνουν την αίτηση ηλεκτρονικά.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε σήμερα η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Kαραμεσίνη, σε δηλώσεις της από τη Θεσσαλονίκη, ενώ επισήμανε χαρακτηριστικά ότι μέσα σε ενάμισι με δύο μήνες θα έχει προσδιοριστεί η οφειλή και οι οικιστές θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά τους. “Ελπίζουμε σε πολύ λίγους μήνες να έχουμε δώσει και σε αυτούς τους ανθρώπους τις νέες τους οφειλές που έχουν γίνει μέσα από αυτή τη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας και νομίζω ότι θα ανακουφιστούν σε πρώτη φάση” σημείωσε.

Τόνισε, παράλληλα, ότι σύντομα και η υπουργός θα ανακοινώσει και άλλα μέτρα για δάνεια του πρώην ΟΕΚ ώστε να συμπληρωθεί όλο το φάσμα των ρυθμίσεων που προβλέπουν όλες τις παροχές του πρώην ΟΕΚ. “Έτσι στη στεγαστική πολιτική απέναντι στα εργατικά στρώματα θα συμπληρωθούν οι διευκολύνσεις που γίνονται για να έχουμε μια κοινωνική πολιτική που είναι συνεπής με την κυβερνητική πολιτική” πρόσθεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

 

Πηγή:enikonomia.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *